2 la sută

„Eu aş vrea să dau la liceu, dar tata mi-a zis să cântărim. La oraş, şcoala e scumpă.”

Ştefan, 14 ani

Nu-l lăsa pe Ştefan să cântărească! Ajută-l să gândească!

Donează 2% din impozitul pe venit către Fundaţia Comunitară Galaţi! Donaţia ta va consolida Fondul de burse pentru elevi, constituit de Fundația Comunitară Galați în scopul prevenirii abandonului şcolar şi susţinerii excelenţei în educaţie. Sprijinim educaţia. Răsplătim excelenţa.

Despre campania 2%

Prevederea 2% se adresează persoanelor fizice care realizează venituri provenind din salarii sau alte surse și pentru care plătesc impozit pe venit. Practic, din impozitul pe venit aferent anului trecut, impozit pe care l-ai plătit deja statului, poți alege să direcționezi 2% către Fundația Comunitară Galați, care deruleazădiverse proiecte pentru dezvoltarea comunității gălățene.

Atenție, aceasta nu este o sumă pe care o plătești în plus, ci doar comunici statului modul în care vrei să fie cheltuită o parte din impozitul tău.

Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi. Un voluntar al Fundației Comunitare Galați va veni la sediul tău să ridice formularele. Ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.  Ne poţi contacta la 0758535152 sau la info@fundatiacomunitaragalati.ro

Data limită pentru depunerea formularelor este 25 mai 2016.

Dacă în 2015 ai avut venituri numai din salarii

>>Descarcă formularul 230<<

Dacă în 2015 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente

>> Descarcă formularul 200 <<

Pentru mai multe detalii ne poți găsi la: info@fundatiacomunitaragalati.ro | Despre Fondul de Burse #FCG la: www.fundatiacomunitaragalati.ro/fondul-de-burse

Din declarațiile 230 și 200 emise de Agenția Națională de Administrare Fiscală, trebuie sa o alegi pe cea care îți corespunde, astfel:

• Dacă ai venituri numai din salariu, citești anexa informativă cu instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului, completezi formularul 230 cu datele personale, în căsuța I, apoi semnezi si menționezi data, la finalul formularului;
  • Dacă ai venituri numai din alte surse (drepturi de autor, dividente, etc), citești anexa informativă cu instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului, completezi formularul 200, apoi semnezi si menționezi data, la finalul formularului;
  • Cu scopul de a simplifica pentru tine acest proces, te așteptam la sediu pentru a ne da formularul, aceasta fiind și o ocazie în care să ne cunoști, să îți putem chiar povesti despre ce facem;
  • Trimiți personal prin poștă declarația completată către administrația financiară;
  • O depui personal la administrația financiară;
  • Iar dacă ai adunat mai multe trimitem chiar un voluntar al fundației direct la tine.
  • Prevederea 2% permite contribuabililor persoane fizice să direcționeze până la 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație).
  • Prevederea 2% poate contribui la un climat fiscal mai transparent, la păstrarea fondurilor de la contribuabili pe plan local și la rezolvarea unor probleme sociale locale. Se contribuie astfel la un climat social și economic mai bun pe plan local, ceea ce are un efect pozitiv asupra angajaților unei firme și deci asupra productivității lor.
  • Firma care își încurajează angajații să direcționeze 2% din impozitul lor este o firmă responsabilă social, demonstrând că nu îi este indiferent ce se petrece în jurul său.