Cristi Onofrei – alergător, ambasador și susținător al unei comunități active

18 zile pâna la Semimaraton Galați! 18 zile zile până la evenimentul care arde caloriile și coace fapte bune. Inscrie-te și tu, curaj! Dacă ai nevoie de un imbold, citește interviul pe care ni l-a acordat Cristi Onofrei. El a alergat la Semimaraton Galați și în 2014, și în 2015.

Cristi Onofrei luând startul la Semimaraton Galati Ed.II - 2015

„Semimaratonul este perfect pentru a îndruma oamenii să devină mai activi şi mai empatici”

– Cristi Onofrei

Reporter: Bună, Cristi! Pentru început, spune-ne câte ceva despre tine: ce vârstă ai, de când alergi?

Cristi Onofrei: Am 33 de ani şi am făcut atletism de performanță până în 2007. Apoi m-am pregătit singur şi am avut rezultate foarte bune la competiţii.

R.: La Semimaraton Galaţi te-ai înscris mai mult din pasiunea pentru alergat sau deoarece doreai să susţii o cauză?

C.O.: În primul rând, din pasiune pentru sport şi pentru spiritul de competiție. Anual particip la numeroase competiții ce au loc în diferite oraşe din România. Era normal să particip şi la competiția organizată acasă. Dar angajamentul meu faţă de valori sănătoase, cum sunt mişcarea şi o viaţă activă, nu a fost singurul motiv care m-a determinat să particip la Semimaraton Galaţi. M-am aliniat la start şi pentru că am astfel posibilitatea să sprijin diferite cazuri sociale. Trebuie să spun că, de doi ani, desfăşor acţiuni sportive în scop caritabil pentru copii.

R.: Ai participat la Semimaraton şi în 2014, şi în 2015. Ce cauze ai susţinut?

C.O.: Da, am participat la ambele ediţii desfăşurate până acum şi voi participa şi la edițiile viitoare, în măsura în care sănătatea mi-o va permite. Dacă voi fi accidentat, voi participa ca suporter. În ceea ce priveşte ediţii anterioare, în 2015 am susţinut cauza unui băiețel de 5 ani care suferă de tetrapareză spastică, iar în 2014 am alergat pentru un băieţel care suferea de boală amiotică – s-a născut fără degete la mâini şi la picioare, avea un picior mai scurt decât celălalt şi purta o proteză.

R.: Ce vrei să schimbi în comunitate, participând la Semimaraton?

C.O.: Am vrut ca acţiunile caritabile pe care le organizez să fie un exemplu pentru membrii comunităţii. Sunt acţiuni frumoase, în care îmbinăm perfect pasiunea noastră pentru sport cu dorinţa de a-i oferi ajutor cuiva care are mare nevoie de el.

R.: Să vorbim puţin despre evenimentul în sine, despre Semimaraton. Cum ai descrie experienţa ta?

C.O.: Entuziasm, spirit de competiție, elementul de noutate – este, practic, prima competiţie de gen desfăşurată regulat în oraşul nostru. Toate acestea, alăturate susţinerii unor cazuri sociale sau unor proiecte comunitare, reprezintă reţeta perfectă pentru transformarea societăţii. Promovarea sportului de masă, a unui stil de viaţă sănătos, promovarea fair-play-ului şi altruismului, precum şi sprijinirea membrilor comunităţii şi a iniţiativelor acesteia sunt, de fapt, cele mai mari plusuri ale evenimentului şi cele mai importante obiective ale sale. Într-o societate sufocată de sedentarism, de gadget-uri şi de falsă socializare, Semimaratonul este perfect pentru a îndruma oamenii să devină mai activi şi mai empatici.

R.: Peste tot e loc şi de mai bine. Ce ai schimba la acest eveniment?

C.O.: Poate ar fi mai bun un traseu prin oraş, pentru ca această competiţie să poată fi urmărită de şi mai multă lume, iar evenimentul în sine şi valorile sale să atingă un număr cât mai mare de gălăţeni.