Cum a fost la prima ediție LemonAID

Fundația Comunitară Galați a organizat, în perioada 23-26 iunie, Festivalul Limonadei LemonAid, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii din patru centre de zi din județul Galați: Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon” (Asociaţia Multifuncţională Filantropică Sf. Spiridon Galaţi), Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţa” (Asociaţia Filantropică Creștin Ortodoxă Sf. Vasile cel Mare Galaţi), Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate (Fundaţia Bunul Samaritean Nicorești) și Centrul Comunitar „La vale” (Fundaţia Cuvântul Întrupat).

Evenimentul s-a desfășurat simultan în două locuri din municipiul Galaţi: pe Faleza Inferioară a Dunării (în fața pub-ului SummerTime) și în Țiglina 1 (în fața restaurantului Noemyy). În cadrul festivalului am mobilizat un număr de 34 de voluntari și s-au vândut aproximativ 500 de pahare de limonadă, totalizând suma de 5254 de lei. La eveniment au fost prezenți și voluntari ai centrelor, care au realizat facepainting și au vândut accesorii handmade create în cadrul proiectului Generații.

Fondurile strânse în cadrul LemonAID vor fi direcționate către cele patru centre de zi, care vor deveni centre intergeneraţionale, la iniţiativa Fundaţiei Principesa Margareta a României, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Galaţi. În cadrul atelierelor intergeneraționale, copiii din centre au ocazia să interacționeze cu vârstnicii, cei din urmă oferindu-și experința de viață în schimbul unor ore de companie. Pentru aceste activități se vor achiziționa materialele necesare (articole de papetărie, cărți, jocuri etc), iar pentru diversificarea acțiunilor se vor organiza și mini-excursii.

<<În ziua în care am devenit voluntar în proiectul LemonAid am trăit experiente noi, frumoase și a însemnat un nou drum în călătoria de a ajuta oameni. M-au ajutat foarte mult ambiția, echipa și dorința de a ajuta astfel încât proiectul a avut succes. Desigur succesul a fost datorat coordonatorilor, Simona Srebova și Laura Lupașcu, echipei de voluntarii și nu în ultimul rand oamenilor care au donat. În final oamenii ii ajuta pe oameni .>> – Andrei Ifrim, voluntar LemonAid

<<E prima oară pentru mine când mă implic în voluntariat. Nu știu ce m-a făcut să particip, poate modul unic, simplul cuvând „limonadă” mi-a stârnit interesul. Decât să pierd vremea plictisindu-mă mai bine fac ceva de care să pot fi mândră și să mă bucur alături de ceilalți. A fost distractiv să lucrăm în echipă, ne-am împrietenit și cel mai important am putut să ajutăm pe acei copii. Mă bucur că am putut să particip la acest eveniment și sper că o să mai existe multe altele de acum. Vreau să văd mai multe fețe zâmbitoare.>> – Roxana Portasă, voluntar LemonAid

<<A fost o activitate frumoasă în care chiar m-am distrat și în același timp am putut sa ajut copii de la centrele de zi din proiectul Generații. Am combinat „utilul cu plăcutul”.>>
Lorena Maftei, Voluntar LemonAid

<<A fost o initiativă faină și bine targetată ,oameni draguți și pasionați de ajutorare in comunitate.>> – Dragoș Gheorghiu, fotograf, voluntar LemonAid

<<LemonAID, evenimentul caritabil desfășurat pe 24-26 iunie a fost o experiență de neuitat, cel puțin pentru mine ca voluntar. Pot să spun că m-a ajutat atât în dezvoltarea personală cât și în cea profesională, învățând cum să promovez eficient un eveniment și de asemenea cum să…fac și să vând limonadă, lucruri practice, utile și extrem de distractive. Cel puțin așa mi s-au părut la LemonAID. De asemeni, eventimentul în sine a fost unul la care mi-a plăcut enorm să particip, bine organizat și care a avut succes. Am fost bucuroasă să văd că ONG-urile din Galați care se ocupă cu educația copiilor primesc ajutor chiar din partea Fundației Comunitare, iar oportunitatea de mă implica personal în așa ceva a fost una bine venită. Cu alte cuvinte, o experiență plăcută, de neuitat și pe care sunt bucuroasă că nu am ratat-o.>> – Ioana Irodi, Voluntar LemonAid

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaştem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface. Doar până la momentul înființării, Fundația Comunitară Galați a organizat evenimente de fundraising în urma cărora 24 de proiecte derulate de 15 ONG-uri gălățene au colectat, de la peste 700 de donatori, suma totală de 58.000 de lei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *