DESPRE NOI

PREZENTARE

CINE SUNTEM

SUNTEM FUNDAȚIA COMUNITARĂ GALAȚI

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaştem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface. Doar până la momentul înființării, Fundația Comunitară Galați a organizat evenimente de fundraising în urma cărora 24 de proiecte derulate de 15 ONG-uri gălățene au colectat, de la peste 700 de donatori, suma totală de 58.000 de lei.

Fundaţia Comunitară Galaţi nu este un proiect izolat. Există fundaţii comunitare și în alte orașe mari din România, există Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) – o mamă bună pentru toate fundațiile comunitare din țară, active sau aflate încă în stadiul de Grup de Inițiativă, și există fundații comunitare în lume. Operând după același tipar, fundațiile comunitare au, în esență, un singur scop – acela de a crea o comunitate mai bună, stimulând populația și companiile să susțină și să finanțeze inițiative locale.

ISTORIC

MISIUNE

Misiunea Fundaţiei Comunitare Galaţi este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate şi de a furniza leadership-ul activităţilor de filantropie prin promovarea de soluţii comunitare şi acţiuni care susţin binele comun. Fundația Comunitară Galați este un partener pentru identificarea nevoilor comunității prin inițierea și derularea de proiecte în beneficiul gălățenilor, prin contribuția activă a acestora.

VIZIUNE

• Dezvoltarea capacității Organizațiilor Non-Guvernamentale locale;
  • Dezvoltarea unei comunități de donatori implicată în susținerea proiectelor locale;
  • Parteneriat strategic (pentru societatea civila) în luarea deciziilor publice;
  • Mecanisme de sprijin financiar pentru inițiative diverse;
  • Inspirație și formare pentru tineri cu inițiativă în comunitate.

VALORI

GENEROZITATEA, DIVERSITATEA, ANGAJAMENTUL şi INOVAŢIA, dublate de INTEGRITATE, REPONSABILITATE şi ÎNCREDERE, sunt valorile în spiritul cărora am clădit Fundaţia Comunitară Galaţi şi lucrăm, împreună cu membrii comunității, în beneficiul exclusiv al comunității.

CONSILIUL DIRECTOR

Consiliul Director reprezintă structura de conducere a organizației care asigură realizarea scopului și obiectivelor fundației. În prezent, Consiliul Director al Fundației Comunitare Galați are următoarea componență:
Gabriel Ursan

GABRIEL URSAN

delia

DELIA GAVRILIU

Preşedinte Consiliul Director
Adina Veronica Fuică

ADINA FUICĂ

Vicepreședinte al Consiliului Director
zenaida

ZENAIDA COSTEA

irina-schmitz-profile

IRINA SCHMITZ

Membru al Consiliului Director

VREI SĂ SCHIMBI CEVA ÎN COMUNITATE? IMPLICĂ-TE!