Eveniment caritabil LemonAID

Știi ce impact are în comunitatea locală o donație de 10 lei?

Fundația Comunitară Galați organizează în perioada 23-26 iunie festivalul limonadei LemonAid, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii din patru centre de zi din județul Galați. Evenimentul se va desfășura în două locații simultan, pe Faleza inferioară, în fața pub-ului SummerTime și în Țiglina 1, în fața restaurantului Noemyy. Programul de desfășurare va fi joi, 23 iunie, între orele 18-20, iar vineri, sâmbătă și duminica(24-26 iunie) de la 17 la 22.

În cadrul festivalului, voluntarii noștri vor vinde limonada preparată în cele două locații-gazdă și vor informa donatorii despre proiectele derulate de Fundația Comunitară Galați. Fondurile strânse vor fi direcționate către ”Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon” (Asociaţia Multifuncţională Filantropică Sf. Spiridon Galaţi), Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţa” (Asociaţia Filantropică Creștin Ortodoxă Sf. Vasile cel Mare Galaţi), Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate (Fundaţia Bunul Samaritean Nicorești) și Centrul Comunitar „La vale” (Fundaţia Cuvântul Întrupat). Pe lângă standul de limonadă va exista un mini-studio foto și recuzită pentru donatorii care doresc să facă niște poze hazlii, cât și un stand unde copiii de la cele patru centre de zi vor scoate la vânzare obiecte realizate de ei.

“LemonAid este un proiect de suflet pentru noi, am lucrat intens la el și cu mare drag. După cum îi spune și numele, are menirea de a strânge fonduri, dar și de a face vizibile acțiunile organizate de Fundația Comunitară Galați. Cu banii strânși, centrele de zi pe care le susținem vor achiziționa materiale pentru ateliere intergeneraționale, în care voluntari vârstnici lucrează cu copiii. Prețul limonadei este unul modic, dar pentru centrele de zi, 10 lei chiar reprezintă ceva”, declară Cristi Marian Ochiu, director executiv al Fundației Comunitare Galați.

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *