Fondul de Burse

FONDUL DE BURSE #FCG

Avem 34 de aplicanţi la #BurseleFCG!

S-au încheiat înscrierile pentru bursele pe care Fundaţia Comunitară Galaţi le va oferi în anul şcolar 2016-2017 prin programul Fondul de Burse. În perioada alocată înscrierilor, Fundaţia a primit 34 de aplicaţii de la tot atâţia elevi din judeţul Galaţi.

Din totalul candidaţilor, 27 provin din mediul rural şi 7 provin din mediul urban. Totodată, 26 sunt fete (între care două surori gemene!) şi 8 sunt băieţi. Aplicanţii fac parte din familii cu 2 până la 10 membri.

În ceea ce priveşte nivelul studiilor, 24 de aplicanţi au absolvit anul acesta clasa a VIII-a şi se pregătesc să înceapă la toamnă ciclul de studii liceale, în timp ce 10 sunt deja la liceu in municipiile Galați sau Tecuci.

Candidaţii la #BurseleFCG au medii generale anuale cuprinse între 7,35 şi 10, iar fiecare dintre ei are mai puţin de opt absenţe în ultimul an şcolar.

O primă analiză a dosarelor relevă faptul că, dintre cei 34 de aplicanţi, 21 îndeplinesc criteriile pentru a primi o Bursă de Sprijin, declarând venituri cuprinse între 0 şi 340 de lei pe membru de familie. Ceilalţi 13 aplicanţi satisfac rigorile obţinerii unei Burse de Excelenţă, având diplome obţinute la concursuri şcolare şi chiar articole despre ei publicate în presă.

Întrucât numărul de burse pe care Fundaţia Comunitară Galaţi le poate oferi este limitat, trebuie să alegem. Comisia de selecţie a viitorilor #bursieriFCG va studia cu atenţie şi cu responsabilitate dosarele tuturor celor 34 de candidaţi şi îi va alege pe cei mai promiţători 10 dintre ei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate după semnarea contractelor cu bursierii selectați.

Succes tuturor!

LOGO FB#FCG COL PAL 72DPI

CALENDARUL PROGRAMULUI

• MAI 2016