Interviu cu Florin Mârza – participant la Semimaraton Galați 2015

12002825_10206337942180513_4574054538236028209_n

M-am înscris la Semimaraton pentru că doream să ofer un ajutor în comunitate.

Am alergat pentru Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş”  Florin Mârza

Reporter: Salut, Florin! Hai, să te cunoaştem!

Florin Mârză: Am 28 de ani şi fac ciclism de patru ani. Deocamdată sunt la un nivel de semi-performanţă, dacă se poate să spun aşa, pentru că nu sunt încă legitimat la Federaţie. Alergatul mi-a plăcut dintotdeauna. Zece ani am făcut şi parkour, unde e nevoie de anduranţă, şi, ca să îmi menţin condiţia fizică, alergam foarte mult.

R.: De ce te-ai înscris la Semimaraton?

F.M.: Am făcut-o şi datorită firii mele înclinate către sport, şi pentru că doream să ofer un ajutor în comunitate, să sprijin un proiect necesar pentru Galaţi. În plus, doream să-mi depăşesc limitele, să trec peste pragul de 15 kilometri.

R.: Şi presupun că ţi-aţi atins obiectivul.

F.M.: Desigur. Am o voinţă de fier. Nici nu a fost nevoie să fac vreun antrenament specific pentru semimaraton sau alergare. Am venit doar cu pregătirea din ciclism, dar asta m-a costat – două săptămâni m-au durut muşchii! :))

R.: Ce cauză ai ales să susţii?

F.M.: Am alergat pentru Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş”. Mi-ar plăcea să văd rezolvată problema câinilor fără stăpân din oraş şi mi-ar plăcea, de asemenea, să ştiu că şi eu am contribuit la rezolvarea acesteia.

R.: Cum ai descrie, per total, experienţa la Semimaraton Galaţi? Ce plusuri şi ce minusuri ai identificat?

F.M.: Voi începe cu minusurile: cam puţini participanţi, dar aspectul acesta se va îmbunătăţi, probabil, de la an la an. Doi, voluntarii să fie instruiţi mai bine în ceea ce priveşte interacţiunea cu participanţii – să fie mai săritori, să le întindă pahare cu apă ca alergătorii să nu fie nevoiţi să se oprească. Şi trei, organizatorii să fie mai discreţi. Plusuri: startul nu a întârziat prea mult, iar punctele de alimentare au fost suficiente.

R.: Vei participa şi la ediţiile viitoare ale Semimaratonului Galaţi?

F.M.: Mi-ar plăcea. Chiar sper să devină o tradiţie.

11988293_10206328646868136_894722758716439532_n

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *