Organizații non-profit gălățene caută voluntari profesioniști pentru o noapte de lucru la 8 ore peste program pentru o cauză nobilă

Brainstorming filantropic. Astfel poate fi definit, în două cuvinte, evenimentul 8 ORE PESTE PROGRAM PENTRU O CAUZĂ BUNĂ | 8 HOURS OVERTIME FOR A GOOD CAUSE, care va avea loc în premieră la Galaţi pe 18 martie şi care este organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi. Din 2014, încercăm să aducem un suflu nou în mişcarea filantropică locală.

Pentru că ONG-urile, principalii furnizori privaţi de servicii sociale, nu au nevoie doar de bani şi produse pentru a putea face bine, ci şi de minţi strălucite, Fundaţia Comunitară Galaţi organizează un eveniment care şi-a propus să satisfacă tocmai această nevoie. 8 ORE PESTE PROGRAM PENTRU O CAUZĂ BUNĂ le oferă ONG-urilor creiere, la figurat, desigur. În cadrul evenimentului, o mână de oameni, toţi profesionişti în domeniile în care activează, va lucra pro bono pentru asociaţii din Galaţi. Specialişti IT, experţi în marketing şi comunicare, aşi în vânzări, cu toţii vor munci cot la cot timp de opt ore pentru ca, la sfârşit, să le poată oferi ONG-urilor un produs care să le îmbunătăţească activitatea, fie că vorbim aici de un site modern, o strategie eficientă de promovare sau un plan de creştere a încasărilor din donaţii.

8 ORE PESTE PROGRAM PENTRU O CAUZĂ BUNĂ nu este o idee nouă. Evenimentul a fost organizat cu succes în ţările occidentale, dar şi în România, Braşovul, de exemplu, pregătind deja a treia ediţie. Galaţiul îl organizează acum pentru prima dată.

Brainstorming-ul are loc simultan în toată lumea. Anul acesta, data aleasă este vineri, 18 martie. Reuniunea de lucru începe la 7:00 seara şi se încheie la 3:00 dimineaţa.

Call-ul de proiecte aşteptate de la ONG-uri a fost lansat deja. Până la încheierea perioadei de înscrieri, Fundaţia a primit opt propuneri. Asociaţiile înscrise sunt în căutare de programatori în php, dezvoltatori web şi web design, graficieni, specialişti în marketing şi comunicare şi, fireşte, fundraiseri. O selecţie a acestor propuneri este în derulare.

Call-ul de profesionişti dispuşi să doneze timpul şi priceperea lor este lansat acum. Aşadar, dacă vă place ideea de a oferi ceva comunităţii din care faceţi parte şi dacă 8 ORE PESTE PROGRAM PENTRU O CAUZĂ BUNĂ vi se pare modul ideal de a o face, vă puteţi înscrie la eveniment completând formularul disponibil pe site-ul galati.8-i.ro. Fundaţia Comunitară Galaţi va face şi o selecţie a profesioniştilor care se vor înscrie şi va păstra aproximativ 30, care vor fi împărţiţi în echipe de câte cinci, fiecărei echipe fiindu-i repartizat câte unul dintre proiectele propuse de ONG-urile alese.

Fiecare dintre noi poate face diferenţa. Esenţial este să acţionăm.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *