Prima ediție a Cercului de Donatori la Galați

Cercul de Donatori Galați a colectat angajamente de plată în valoare de 24.000 de lei pentru trei proiecte în beneficiul comunității

Debut cu dreptul pentru Cercul de Donatori Galați! 24.000 de lei este suma angajată de donatorii prezenți joi, 22 ianuarie 2015, la Ethos Cafe (Casa Serfioti), la primul eveniment filantropic susținut de această platformă de strângere de fonduri – nouă la nivel local, dar constacrată pe plan internațional – și organizat de Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Galați, cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare, sub egida The Funding Network.

Banii oferiți cu generozitate de participanți – membri ai comunității, oameni simpli și întreprinzători – se vor întoarce în comunitate sub forma unor acțiuni menite să îmbunătățească viața cetățenilor Galațiului.

Primul proiect vizează reamenajarea Falezei Inferioare a Dunării și este inițiat de Asociația PlusMinus. Al doilea proiect urmărește înființarea unui fond de investiții pentru liceeni și este propus de Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Galați. Al treilea proiect are drept scop amenajarea unui spațiu de recreere pentru bătrânii cazați la Căminul pentru Persoane Vârstnice din strada Războieni și este inițiat de Clubul Interact.

Proiectele vor demara în perioada următoare și se vor desfășura în condiții de maximă transparență. Implementarea lor va putea fi urmărită de donatori și de comunitate pe pagina oficială de pe Facebook a Cercului de Donatori Galați , unde vom posta regulat informări și fotografii pentru a vă tine la curent cu evoluția proiectelor.

Precizăm că fondurile colectate la evenimentul de joi nu sunt întru totul suficiente pentru finalizarea celor trei proiecte, de aceea încurajăm publicul larg să contribuie la rândul lor la realizarea acestora, alăturându-se astfel Cercului de Donatori Galați.

Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Galați adresează mulțumiri tuturor celor care au răspuns pozitiv apelului la o comunitate implicată în propria sa dezvoltare și au contribuit în orice fel la primul eveniment al Cercului de Donatori Galați: donatorilor, fără de care proiectele propuse ar fi rămas cu siguranță la stadiul de dorință; Casei Serfioti, care i-a aparținut filantropului gălățean Aristide Serfioti și care, iată, și-a redeschis porțile pentru a fi gazda actelor umanitare; Zenaidei Costea, care a încălzit atmosfera cu vinuri alese în cadrul unei degustări de vinuri care a precedat evenimentul de strângere de fonduri; actorilor Radu Horghidan și Florin Toma de la Social Act Theatre, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galați, care au fost maeștri de ceremonii desăvârșiți, ținând publicul în priză până la final; nu în ultimul rând, mulțumirile noastre se îndreaptă către presa locală, care a mediatizat evenimentul în comunitate.

Gândurile și eforturile noastre se îndreaptă deja către următorul eveniment al Cercului de Donatori Galați, despre care veți afla detalii la timpul potrivit. Între timp, dacă aveți o idee care merită să fie sprijinită de comunitate și este în beneficiul acesteia, vă încurajăm să ne-o prezentați pe e-mail, la adresa info@fundatiacomunitaragalati, și poate că se va regăsi pe agenda următoarei întâlniri a donatorilor gălățeni!