sport

Prima ediție a SemiMaratonului Galați, gata de start

Semimaraton Galati este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacționează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Cum funcţionează?
Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă propun proiecte (cauze), iar alergătorii care se înscriu în competiţie aleg un proiect pe care îl susţin prin taxa de participare şi prin mobilizarea unui cerc de susţinatori care să doneze pentru cauza susţinută de acesta.

Cum pot susţine?
Fie că eşti persoana fizică fie că reprezinţi o companie te poţi implica, sprijind dezvoltarea comunităţii locale, şi fără să alergi prin susţinerea unui alergător, cu o sumă fixă sau o sumă variabilă (per kilometru alergat) pentru una din cauzele înscrise.

Când are loc?
Duminica 12 Octombrie. Startul se va da din două locuri diferite. În probele de semimaraton (ora 9:00) şi ştafetă (9:30) plecarea va avea loc din Centru, platoul din faţa „Fetei pe valuri” („Nespălata”), traseul continuând pe str. Navelor, bd. Marii Uniri (Faleza Superioară), cu urcare la Parcul Viva, până la sensul giratoriu, coborâre înapoi spre bd. Marii Uniri şi continuare până la scuarul de la Grădina Botanică (înainte de intrarea spre Trecere Bac) şi retur. Startul pentru cros, programat de la ora 10:00, va fi din zona Parc Viva, cu sosire pe platoul din Centru, de la capătul străzii Domnească.

Semimaraton 2014 traseu

Probe:
– Semimaraton ~ 21 km (3 ture de traseu)
– Ştafeta * 3 – echipă formată din 3 alergători, fiecare membru alergând o tură de traseu
– Cros sau cursă populară ~ 3 km

Taxa de participare:
– Semimaraton – 70 RON
– Ştafetă – 50 ron per mebru echipă
– Cros – 30 ron.

Grupul de Iniţiativă pentru înfiinţarea Fundației Comunitare Galaţi se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reţine un procent de 10% pentru costurile de organizare. În baza unui contract de finanţare, se asigură că aceste sume ajung la cauzele și proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor și evaluează rezultatele.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *