Semimaraton Galați 2014 – Alergăm pentru comunitate

Chiar dacă vremea nu a fost cea mai prietenoasă, la primele ore ale dimineţii de duminică, 12 octombrie, la linia de start a Semimaratonului Galaţi s-au aflat aproximativ 300 de sportivi, amatori şi profesionişti, care au fost susţinuţi de pe margine, pe tot traseul competiţiei, de sute de susţinători.

Evenimentul a fost structurat pe trei probe: semimaraton (21 km), ştafetă (3 X 7 km) şi cros (3 km). Deși cei care au ajuns primii la linia de start, indiferent că a fost cursa de semimaraton, de ștafetă ori de cros popular s-au bucurat enorm, nu au existat învingători și învinși în adevăratul sens al cuvântului, câștigătoare fiind comunitatea locală în întregimea ei, beneficiară în ultimă instanță, a proiectelor susținute de alergători și de donatori.

Podiumul a aratat astfel: la semimaraton, primii trei clasaţi au fost: la feminin locul I – Nicoleta Hodorogea, locul II – Elena Anton, locul III – Alexandra Postolache, iar la masculin locul I – Matei Bratu, locul II – Cristinel Susanu, locul III – Cătălin Niconov.

În proba de ştafetă, locul întâi a fost ocupat de trioul Cristi Onofrei, Mihail Vetrov şi Marius Nicoară, secondaţi de Iulian Tanvuia şi coechipierii săi, podiumul fiind completat de Cristina Basalic, Daniel Carciug şi Adrian Radion.

La proba de cros, la feminin, primii care au trecut linia de sosire au fost Andreea Ilie, Dorina Mocăneală şi Andreea Movilă, iar la masculin, pe podium s-au aflat fotbaliştii de la FC Oţelul, Robert Moglan – locul I şi juniorul Ionuţ Chiriac – locul III, poziţia secundă revenind lui Laurenţiu Strate.

Fotbaliştii de la FC Oţelul au alergat pentru donaţii la o campanie umanitară a Fundaţiei Inimă de Copil: Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copii cu dizabilităţi din Galaţi. „Sperăm ca prin ambasadorii noştri să atragem atenţia asupra acestei centru, ce are nevoie de sprijin în activitate şi pentru modernizare. Există o nevoie stringentă de a-l dota cu echipamente medicale şi nu numai”, a declarat Rodica Mişcalencu, purtătorul de cuvânt al FC Oţelul.

Cristi Ochiu, unul dintre organizatori, s-a declarat foarte mulţumit de reuşita evenimentului. „Ne bucurăm că am reuşit să adunăm atâţia oameni şi sperăm ca anul viitor să facem ca totul să fie mai bine. Mulţumim tuturor celor implicaţi, de la autorităţile locale, care ne-au ajutat în special pe ultima sută de metri, cît şi zecilor de voluntari, care au făcut ca totul să decurgă fără incidente.”

Acţiunea a fost organizată de Grupul de Iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Galaţi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Asociaţiei Judeţene de Atletism şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Toţii participanţii au primit diplome şi medalii, iar cei de pe podium şi cupe.

Mulțumim şi celorlalti  parteneri care s-au implicat în acest eveniment: Autonom Rent a Car, RRA, MMA Security, Oferte Unice, 7Seri și tuturor voluntarilor implicați.

Printre sponsori s-au numărat companii cu activitate locală precum Elite Gym, Selgros, Tshirt Factory, IQbox și Computaris.

Video: NewYork Crew                                                                                                                     Foto: Sonia Baciu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *