8 ore peste program

Peste 30 de experți voluntari și-au donat priceperea pentru binele comun al Galațiului în ediția a III-a „8 ore peste program”. Evenimentul a fost o reușită a faptelor bune, în cifre și implicare, organizat de Fundația Comunitară Galați și Clubul OpenHub, cu susținerea mai multor antreprenori locali și a zeci de voluntari.

Pe scurt „8 ore peste program pentru o cauză bună” a însemnat: 8 cauze, 8 soluții, 35 de voluntari, 280 de ore de muncă – o noapte albă a faptelor bune, din 29 noiembrie 2018, până în zori.

Concret, în rezultate s-a obținut:

1. Asociația United Cristian Aid Bunul Samaritean – website și pliant de prezentare organizație
2. Asociația Pacienților din Galați– strategie campanie de informare și prevenție HIV
3. Asociația Zâmbet de copil Galați– logo și website
4. Asociația Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club„ Galați– website
5. Asociația “Se Poate și Altfel” – Prosalvita– Strategie de marketing
6. Education & Support Sphere– website
7. YMTS – Youth Movement for Tomorrow’s Society– strategie de marketing
8. Fundația Comunitară Galați – strategie comunicare online.

Dincolo de rezultatele concrete, “8 ore peste program”  este despre spirit de echipă și despre Galați. Relațiile care s-au creat între voluntari și organizații – sunt motorul principal al unei nopți transformative care exersează profesionalismul, generozitatea și încrederea în celalalt.

„Am avut o senzație de deja-vu al lui împreună, de conspirație a  binelui. Totul începe de la comunitate și 8 ore peste program, este confirmarea concretă a acestui fapt. Nu a contat nici oboseala, nici provocările lucrului de o noapte într-o echipă nouă, nici mai puțin decât perfectul organizării. Perfectă a fost dorința de a contribui și lucrul dus până la capăt, pentru bine.” [Echipa FCG]

8 ORE PESTE PROGRAM ÎNCHEIATE CU SUCCES ÎN 2018

Fundația Comunitară Galați și OpenHub au dus la bun sfârșit ediția a III-a a evenimentului internațional „8 hours overtime for a good cause”, unde numeroși specialiști din Galați au donat timp pentru fapte bune.

În noaptea de 29 Noiembrie 2018, la Hotel Navrom River, s-au adunat peste 30 de voluntari, specialiști în web design, marketing, graphic design, comunicare, relații publice, IT, organizare evenimente etc., pregătiți, cu forțe proaspete și cunoștințe, să rezolve probleme și să susțină cauzele a 8 ONG-uri din județul Galați. Cauzele au fost numeroase și diverse: creare și actualizare site-uri, campanii de promovare, strategii de marketing, materiale de prezentare, rapoarte anuale, însă, voluntarii, împărțiți în echipe, au reușit să obțină rezultatele dorite.

Pe lângă cauzele specifice cu care ONG-urile s-au prezentat, s-a reușit să se creeze relații între voluntari și organizații, aceștia urmând să colaboreze în continuare în cadrul proiectelor, contribuind, astfel, la procesul de consolidare și dezvoltare a capacităților acestora.

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resursele și potențialul uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. În 4 ani, a finanțat zeci de proiecte și a pus în mișcare Galațiul generos, prin evenimente precum “Semimaraton”, “LemonAID” sau “8 ore peste program”.

OpenHub este o comunitate de pasionați ai tehnologiei și comunicării, care atrage atât studenți aflați la primii pași în domeniu, cât și reprezentați ai companiilor de top din Galați și din întreaga țară. Schimburi reale de experiență, o pasiune comună pentru IT&C, traininguri, conferințe și workshop-uri cu speakeri specializați în domeniu, sunt doar câteva dintre caracteristicile care definesc Clubul Openhub din Galați.

Pentru detalii despre cum s-a desfășurat evenimentul, vizitați pagina evenimentului 8 hours overtime for a good cause, pe paginile de Facebook ale Fundaţiei Comunitare Galaţi și OpenHub sau la adresa de e-mail info@fundatiacomunitaragalati.ro

DESPRE 8 ORE PESTE PROGRAM PENTRU O CAUZĂ NOBILĂ

8 ore peste program pentru o cauză bună este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, le cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

La finalul celor 8 ore ne dorim ca organizațiile să își fi găsit o soluție viabilă și realistă la problema prezentată către soluționare. Ne dorim ca rezultatul să fie ceva palpabil și care poate fi implementat și asumat de către organizație începând cu următoarea zi de lucru.

Mai departe de acest obiectiv practic, ne dorim ca experiența în sine să fie una pozitivă și complexă, iar în urma participării la 8 ore peste program pentru o cauză bună atât voluntarii profesioniști, cât și reprezentanții ONG să fi relaționat cu plăcere și să își dorească să continue să susțină cauzele din comunitatea locală.

CONCEPTUL EVENIMENTULUI 8 ORE PESTE PROGRAM

Majoritatea angajaților își doresc să fie stimulați intelectual mai departe de responsabilitățile profesionale zilnice. Oportunitățile de voluntariat în care profesioniștii pot dona nu numai timpul lor, ci și din experiența și cunoștințele lor profesionale sunt experiențe puternice care oferă sentimente de împlinire și contribuție altruistă.

SPONSORII  ȘI PARTENERII EDIȚIEI 2018
Ediția 2018 nu ar fi pututfi posibilă fără ajutorul:
✅Parnerilor de promovare: Presă Galați, Revista Explore*, KINELINK, Marian Luchian Foto
✅ Sponsorilor: Art Therapy, Centrul Comercial Auchan, Dulce By Paula, Cafe Anglais Galati, DLC
✅ Gazdei: Hotel Navrom River
✅ Celor 8 organizații, care se pregătesc pentru seara de 29 noiembrie și ne-au dat motivația să ne întâlnim.
✅ Super co-echipierilor: Openhub și Thecon

ISTORIC PROGRAM

VREI SĂ ÎNSCRII O CAUZĂ?

Sunteți o organizație nonprofit și aveți o problemă căreia nu-i dați de cap? Aveți nevoie de ajutorul unor profesioniști? Vă invităm să vă inscrieti proiectul pentru a primi 8 ore de consultanță gratuită!

VREI SĂ FII VOLUNTAR?

Ești un profesionist dornic să ajute? Îți mulțumim că dorești să contribui la soluționarea problemelor organizațiilor non-profit din Galați. Înscie-te la newsletterul nostru pentru a te ține la curent cu informații despre eveniment.

VREI SĂ FII PARTENER?

Pentru un eveniment reușit avem nevoie de ajutor din partea unor parteneri. Dacă vrei să fii sponsor, partener media, sau crezi că poți susține evenimentul în orice fel ne-am bucura să ne întâlnim! Contacteaza-ne!