8 ore peste program

O dată pe an, zeci de profesionişti din Galați îşi donează timpul și priceperea pentru a ajuta o cauză comunitară, în noaptea albă a faptelor bune – „8 ore peste program”

Misiunea ONG-urilor și a grupurilor de inițiativă este de a ajuta comunitatea acolo unde este mai mare nevoie de ele. Uneori însă din motive de buget sau expertiză la nivelul echipelor interne impactul este mai mic decât cel dorit. Alteori accesul la specialiști și experți pentru problematicile cu care se confruntă este greu de obtinut sau ”off the buget”. Astfel scad șansele organizațiilor/grupurilor să crească și să intervină acolo unde este mai mare nevoie de ele.

8 ore peste program răspunde acestor nevoi de expertiză. Pe parcursul unei nopți albe de lucru susținut, într-o echipă formată din voluntari profesioniști din diverse domenii:  IT, web design, graphic design, organizare evenimente, marketing și comunicare ce activează ca freelanceri sau ca angajați caută și găsesc cele mai bune soluții pentru problema pe care o doresc rezolvată.

Pe lângă rezultatele concrete, „8 ore peste program” este despre spirit de echipă și despre Galați. Relațiile care se creează între voluntari și organizații sunt motorul principal al unei nopți de lucru care exersează profesionalismul și încrederea în celălalt.

8 ORE PESTE PROGRAM ÎN CIFRE

EDIȚII

PROIECTE

VOLUNTARI

MESAJE DESPRE „8 ORE PESTE PROGRAM PENTRU O CAUZA BUNA”

Nu a contat nici oboseala, nici provocările lucrului de o noapte într-o echipă nouă, nici mai-puțin-ca-perfectul organizării. Perfectă a fost dorința de a contribui și lucrul dus până în zori de zi, pentru a face o diferență.

Andreea Alexandrov, Echipa FCG

A fost ca de Revelionul faptelor bune. Ne-am simțit grozav, acum avem website și e întotdeauna o mare uimire să vedem cât de mare este puterea lui împreună

Simona Pascal, Prieteni pentru Galați

A fost mult networking, ceea ce m-a încântat, feedback-ul a fost pozitiv, și personal mă bucur că am avut ocazia să cunosc oameni noi.

Bogdan Pana, TheCon

În fiecare an, de 6 ani, în centrul Galațiului se aleargă pentru ”mai bine”. Participanții aleargă pentru propria stare de bine, dar și pentru a strânge donații care să aducă șansă și speranță celor mai puțin norocoși decât ei.

Peste 30 de experți voluntari și-au donat priceperea pentru binele comun al Galațiului în ediția a III-a „8 ore peste program”. Evenimentul a fost o reușită a faptelor bune, în cifre și implicare, organizat de Fundația Comunitară Galați și Clubul OpenHub, cu susținerea mai multor antreprenori locali și a zeci de voluntari.

Pe scurt „8 ore peste program pentru o cauză bună” a însemnat: 8 cauze, 8 soluții, 35 de voluntari, 280 de ore de muncă – o noapte albă a faptelor bune, din 29 noiembrie 2018, până în zori.

Concret, în rezultate s-a obținut:

1. Asociația United Cristian Aid Bunul Samaritean – website și pliant de prezentare organizație
2. Asociația Pacienților din Galați– strategie campanie de informare și prevenție HIV
3. Asociația Zâmbet de copil Galați– logo și website
4. Asociația Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club„ Galați– website
5. Asociația “Se Poate și Altfel” – Prosalvita– Strategie de marketing
6. Education & Support Sphere– website
7. YMTS – Youth Movement for Tomorrow’s Society– strategie de marketing
8. Fundația Comunitară Galați – strategie comunicare online.

Dincolo de rezultatele concrete, “8 ore peste program”  este despre spirit de echipă și despre Galați. Relațiile care s-au creat între voluntari și organizații – sunt motorul principal al unei nopți transformative care exersează profesionalismul, generozitatea și încrederea în celalalt.