8 ore peste program

O dată pe an, zeci de profesionişti din Galați îşi donează timpul și priceperea pentru a ajuta o cauză comunitară, în noaptea albă a faptelor bune – „8 ore peste program”

Misiunea ONG-urilor și a grupurilor de inițiativă este de a ajuta comunitatea acolo unde este mai mare nevoie de ele. Uneori însă din motive de buget sau expertiză la nivelul echipelor interne impactul este mai mic decât cel dorit. Alteori accesul la specialiști și experți pentru problematicile cu care se confruntă este greu de obtinut sau ”off the buget”. Astfel scad șansele organizațiilor/grupurilor să crească și să intervină acolo unde este mai mare nevoie de ele.

8 ore peste program răspunde acestor nevoi de expertiză. Pe parcursul unei nopți albe de lucru susținut, într-o echipă formată din voluntari profesioniști din diverse domenii:  IT, web design, graphic design, organizare evenimente, marketing și comunicare ce activează ca freelanceri sau ca angajați caută și găsesc cele mai bune soluții pentru problema pe care o doresc rezolvată.

Fundația Comunitară Galați împreună cu OPENHUB organizează pentru a 5-a oară, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună” (8-i). Pe 29 octombrie, între 18:00 și 02:00. ONG-uri, grupuri de inițiativă și voluntari cu experiență profesională vor lucra timp de opt ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile înscrise. Evenimentul va avea loc la sediul OPENHUB – Bulevardul Siderurgiștilor 9, Galați 800402

PROIECTE ÎNSCRISE:

▪️Identitate vizuală (logo)
▪️Grafică și strategie Social Media
▪️Dezvoltare website
▪️Design campanie „Bucătărie pentru bucurie”
🔜Asociația Rădeșteanca
▪️Dezvoltare aplicație (gestionare bibliotecă)
🔜Asociația pentru Onestitate și Mobilizare-O.M.
▪️Dezvoltare website
▪️Design campanie „Ambulanța lui Moș Crăciun”
▪️Campanie comunicare vizuală „Științescu”
▪️Strategie implementare campanie “Leru.ro 2021”

Căutăm oameni creativi: graphic și web designeri, programatori, fundraiseri, experți în comunicare, marketing și publicitate, organizare evenimente.
Înscrie-te, completând formularul de AICI: https://bit.ly/3awLESm, până cel târziu 20 octombrie 2021 ora 23:59.

Pentru întrebări legate de participare, puteți scrie la info@fundatiacomunitaragalati.ro

Regulamentul evenimentului este disponibil AICI.

Proiecte înscrise au fost selectate de un juriu independent.

În ziua evenimentului fiecare proiect va avea la dispoziție o echipă formată din 3 voluntari cu experiență profesională. Pentru a fi eficienți, echipele lucrează pe baza documentației pregătite din timp de organizație/grup și structurate cu ajutorul mentorului alocat.

„8 ore peste program pentru o cauză bună” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri sau grupuri de inițiativă care au nevoie de suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru proiectele din oraș, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor, cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

Ne vedem pe 29 octombrie la un eveniment în care creativitatea, emoțiile puternice, dezbaterile intelectuale, strategiile, sunt toate strânse, la putere maximă, într-un interval foarte scurt de timp.

8 ORE PESTE PROGRAM ÎN CIFRE

EDIȚII

PROIECTE

VOLUNTARI

MESAJE DESPRE „8 ORE PESTE PROGRAM PENTRU O CAUZA BUNA”

Nu a contat nici oboseala, nici provocările lucrului de o noapte într-o echipă nouă, nici mai-puțin-ca-perfectul organizării. Perfectă a fost dorința de a contribui și lucrul dus până în zori de zi, pentru a face o diferență.

Andreea Alexandrov, Echipa FCG

A fost ca de Revelionul faptelor bune. Ne-am simțit grozav, acum avem website și e întotdeauna o mare uimire să vedem cât de mare este puterea lui împreună

Simona Pascal, Prieteni pentru Galați

A fost mult networking, ceea ce m-a încântat, feedback-ul a fost pozitiv, și personal mă bucur că am avut ocazia să cunosc oameni noi.

Bogdan Pana, TheCon

În fiecare an, de 6 ani, în centrul Galațiului se aleargă pentru ”mai bine”. Participanții aleargă pentru propria stare de bine, dar și pentru a strânge donații care să aducă șansă și speranță celor mai puțin norocoși decât ei.

Peste 30 de experți voluntari și-au donat priceperea pentru binele comun al Galațiului în ediția a III-a „8 ore peste program”. Evenimentul a fost o reușită a faptelor bune, în cifre și implicare, organizat de Fundația Comunitară Galați și Clubul OpenHub, cu susținerea mai multor antreprenori locali și a zeci de voluntari.

Pe scurt „8 ore peste program pentru o cauză bună” a însemnat: 8 cauze, 8 soluții, 35 de voluntari, 280 de ore de muncă – o noapte albă a faptelor bune, din 29 noiembrie 2018, până în zori.

Concret, în rezultate s-a obținut:

1. Asociația United Cristian Aid Bunul Samaritean – website și pliant de prezentare organizație
2. Asociația Pacienților din Galați– strategie campanie de informare și prevenție HIV
3. Asociația Zâmbet de copil Galați– logo și website
4. Asociația Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club„ Galați– website
5. Asociația “Se Poate și Altfel” – Prosalvita– Strategie de marketing
6. Education & Support Sphere– website
7. YMTS – Youth Movement for Tomorrow’s Society– strategie de marketing
8. Fundația Comunitară Galați – strategie comunicare online.

Dincolo de rezultatele concrete, “8 ore peste program”  este despre spirit de echipă și despre Galați. Relațiile care s-au creat între voluntari și organizații – sunt motorul principal al unei nopți transformative care exersează profesionalismul, generozitatea și încrederea în celalalt.