DONEAZĂ DIRECT:

DONEAZĂ

Inițiativele au nevoie de susținere materială pentru a prinde putere. Alege inițiativa care te inspiră, sau susține mersul Fundației Comunitare Galați, pe termen lung, printr-o donație individuală.

SEMIMARATON GALAȚI
SEMIMARATON GALAȚI

DESPRE SEMIMARATON GALAȚI

De 9 ani, Semimaraton Galați este un eveniment organizat de Fundația Comunitară Galați, cu scopul transformării în bine a comunității. Implicând resurse și potențial local uman într-un eveniment cu vizibilitate și relevanță, Fundația Comunitară Galați își propune cu prilejul acestei ediții o evoluție atât în organizarea și desfășurarea evenimentului, cât și în ce privește impactul și relevanța acestuia. Obiectivul Fundației Comunitare Galați, prin toate proiectele sale, este de a media energiile și resursele locale, de a conecta sectoare de activitate, companii și organizații – dar mai ales oameni – în proiecte comune, care să aducă un plus în calitatea, prosperitatea și forța comunității gălățene.

Dacă ești gălățean, Semimaraton Galați îți arată cum, pentru o dimineață, Galațiul poate fi un oraș „ca afară”. Adică un oraș cu oameni activi, plini de energie, implicați, bucuroși și nu în ultimul rând generoși. Ca alergător, ai parte de o experiență sportivă la cel mai înalt nivel, iar ca susținător, donator sau reprezentant al cauzelor ai șansa să simți nu doar aerul cald al finalului de mai, ci mai ales căldura unor suflete generoase și implicate, care arată că le pasă și că sunt aici pentru fiecare dintre noi.

De ce e important?

Pentru că este unul dintre puținele evenimente care adună laolaltă de la copii la bătrâni, de la profesioniști la amatori, de la sportivi la oameni de cultură, de la sceptici la entuziaști. Toate acestea, pentru a ne ajuta să (re)descoperim plăcerea și distracția de a fi laolaltă, într-un eveniment care mizează pe implicare și reprezentare ca resurse incluzive și ca prilej pentru strângerea de fonduri.

 

Mai multe detalii aici: www.semimaratongalati.ro

SEMIMARATON GALAȚI ÎN CIFRE

EDIȚII

10

SUMA ÎN GRANTURI ACORDATE

559.195,18 lei

PROIECTE FINANȚATE

89

COMPANII PARTENERE

72

DE CE SĂ PARTICIPI LA SEMIMARATON GALAȚI?

Semimaraton Galați servește în primul rând sentimentelor de solidaritate, identitate și colaborare la nivelul comunității gălățene. Prin participarea unor sportivi (atleți sau iubitori de mișcare, adulți și copii) în curse variate ca format, durată și întindere, evenimentul atrage atenția asupra beneficiilor mișcării fizice și, prin aceasta, propune gălățenilor (dar nu numai) un eveniment outdoor în care întreaga familie se poate regăsi. Deși la eveniment alergarea e în prim-plan, iar alergătorii profesioniști se bucură de competiția sportivă, ne dorim ca pentru toți cei implicați ziua să fie despre un eveniment care ne scoate din casă pentru a fi, pentru a simți și pentru a acționa împreună.

CE SPUN OAMENII DESPRE SEMIMARATON GALAȚI:)

Semimaratonul înseamnă mai mult decât a alerga sau de a strânge donații.
Este un eveniment care ne unește, de oriunde am fi, simțim că suntem
puternici împreună. Ne-am adunat cu toții și alergăm pentru o viață mai
bună, pentru o societate lipsită de prejudecăți și pentru a ne arăta
solidaritatea. Pentru mine, semimaratonul a fost o ocazie să mă apropii de
oameni, deși in perioadă de pandemie, și să împărtășesc cu ei ceea ce cred
că merită salvat. 

Andrei Cosmin - ONEDU România

Pentru că a fost o punte între Galați și Brăila și pentru că ne-a permis să intram mai bine în contact cu comunitatea.

Cezar Barbu - Brăila Science Festival

Pentru că ne mobilizează și ne confirmă cu fiecare acțiune că oamenii sunt buni și fiecare implicare cât de mică, fiecare donație, e un pas spre reușită. Semimaraton ul confirmă mereu puterea lui ” împreună”.

Corin Carp - ADDPC

Semimaratonul a fost o zi pe care până și vremea a iubit-o din tot sufletul, care ne-a oferit căldura unei zile de vară într-o duminică de octombrie. Nu am văzut oboseală, nu am văzut oameni care să renunțe. Am văzut doar zâmbete și chipuri pline de speranță. Pentru mine Semimaratonul reprezinta vocea prin care ne facem auziti, prin care noi prietenii s-au legat iar cele vechi sau consolidat.Prin Semimaraton noi toți suntem câștigători.

Mioara Șerban - Fantasticii Down

Pentru că am dus binele mai departe și am inspirat, la rândul nostru alți oameni. Am trăit momente memorabile, am adunat emoții speciale și amintiri neprețuite. Cred că aș scrie un roman, despre locul special, pe care Semimaraton Galaţi, îl are și îl va avea, în sufletul nostru, pentru totdeauna. Pentru toate acestea și pentru multe alte sentimente și trăiri unice, noi vă mulțumim din toată inima. Singuri nu am fi reușit, dar împreună, suntem de neoprit

Carmen Nimerincu - Family Hope Autism

Cunosc Semimaratonul de când era de-o șchioapă, de la a doua ediție, și îmi face o reală plăcere să-l văd crescând de la an la an, precum voinicii din basme. L-am cunoscut atât din perspectiva de organizator, alergător, reprezentant al unui sponsor, iar anul acesta am adăugat pălăriile de cauză înscrisă și ambasador. De departe cea mai frumoasă pagină din istoria acestui eveniment s-a scris la ediția 2022, când Semimaraton a adunat pentru cea de-a 9-a aniversare o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, sub semnul apartenenței și al binelui comun. Felicitări organizatorilor, alergătorilor, cauzelor, voluntarilor, donatorilor, sponsorilor și tuturor susținătorilor, voi transformați Galațiul din casă în acasă!

Simone Srebrov - Asociația Femeilor Profesioniste

Este cu siguranta cea mai tare editie de Semimaraton Galati la care am participat pana acum. Vremea a fost perfecta, organizarea impecabila. Pe traseu, pe langa bauturile izotonice si apa racoroasa, voluntarii care ma incurajau si cu care bateam palma (cand nu gafaiam) au fost cireasa de pe tort. Datorita lor am terminat 21km si vreau sa le multumesc in mod special ca au facut un Semimaraton Galati 2022 memorabil.

Vlad Ion - OpenHub

„Prima noastra participare la acest eveniment si in acelasi timp o experienta exceptionala. O echipa faina ce se adapteaza din mers la particularitatile momentului. Multi voluntari ce au reusit ca prin efortul lor comun sa arate din nou ca daca ne punem vointa, Galati chiar conteaza pe harta!”

Cristian Rolea - profesor CNMK Galați

GALERIE FOTO