Campania ”Școala în siguranță” își dă startul la Tecuci

În contextul Covid-19, pentru siguranța elevilor, cursurile se vor desfășura în mediul online, în aplicații dedicate acestui tip de studiu. Acest lucru presupune ca fiecare copil să dețină o tabletă, un laptop sau un desktop și conexiune la internet. La nivel naţional, în prezent, aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie, deci nu pot desfăşura cursuri online.

Școala în siguranță este un proiect cu care ne-am propus să ajutăm elevii puși în dificultate, neputând participa la cursuri, în lipsa tehnologiei necesare.

Ne concentrăm eforturile către Scoala Gimnaziala Elena Doamna Tecuci unde, 41 de elevi care provin din familii cu un venit redus, familii monoparentale, cu mai mulți copii sau în care membrii și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei, sunt in situația în care lipsa acestor dispozitive le limitează accesul la cursurile desfășurate de profesori, neavând astfel șanse egale cu ceilalți colegi ai lor.

Urgența principală este asigurarea unor dispozitive și a conexiunii la internet, care să le permită conectarea pe platforma de lucru Google Classrom pe care profesorii și elevii o folosesc, dar și aplicații precum Zoom, Kahoot, Quizizz, Learning apps, Padlet, etc. Suntem convinși că familiile trec acum printr-o perioada destul de dificilă, pe lângă lipsa banilor pentru traiul zilnic există și imposibilitatea de a le oferi acces la educația copiilor lor.

Poți ajuta un copil să își termine școala în siguranță!

Află mai multe sau donează direct în contul fundației cu mențiunea: Școala Gimnazială Elena Doamna.

#ScoalaInSiguranta

Niciun comentariu