CINE SUNTEM

PREZENTARE

CINE SUNTEM?

SUNTEM FUNDAȚIA COMUNITARĂ GALAȚI

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaştem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface. Doar până la momentul înființării, Fundația Comunitară Galați a organizat evenimente de fundraising în urma cărora 24 de proiecte derulate de 15 ONG-uri gălățene au colectat, de la peste 700 de donatori, suma totală de 58.000 de lei.

Fundaţia Comunitară Galaţi nu este un proiect izolat. Există fundaţii comunitare și în alte orașe mari din România, există Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) – o mamă bună pentru toate fundațiile comunitare din țară, active sau aflate încă în stadiul de Grup de Inițiativă, și există fundații comunitare în lume. Operând după același tipar, fundațiile comunitare au, în esență, un singur scop – acela de a crea o comunitate mai bună, stimulând populația și companiile să susțină și să finanțeze inițiative locale.

CUM?

• Construim punți care fac comunitate. Punem în legătură (gălățeni, ONG-uri, companii, instituții publice) cu soluțiile și resursele de care ai nevoie pentru a schimba orașul.
  • Susținem “pilonii” din comunitate. Identificăm, formăm și promovăm liderii din Galați care contribuie la dezvoltarea orașului.
  • Încurajăm generozitatea. Încurajăm generozitatea responsabilă și cu impact în comunitate.

MISIUNE

Împreună transformăm orașul într-un Galați-acasă conștient de resursele lui.

VIZIUNE

Dezvoltăm comunități creatoare de soluții colaborative pentru binele orașului.

VALORI

Impact,  Generozitate,  Leadership, Creativitate,  Transparență, Colaborare.

VREI SĂ SCHIMBI CEVA ÎN COMUNITATE? IMPLICĂ-TE!