conectăm resurse, le adăugam valoare și transformăm pozitiv comunitatea

Vorbind despre constituția Atenei timpurilor sale, Pericle spunea că democrația respectă interesele tuturor oamenilor, nu doar ale unei minorități.
Astăzi înțelegem democrația mai degrabă în sens politic, ca un sistem de organizare electorală, dar pierdem din vedere că și acum, ca și atunci, fundamentul rămâne același, pentru că nu (întotdeauna) e vorba despre lideri și despre cum ni-i alegem, ci mai ales despre interesul comun, despre ce ne apropie și ne definește ca o comunitate.
De la lipsa de oportunități pe plan local la crize economice globale, de la tensiuni latente la epidemii, acum, ca și atunci, fiecare comunitate își trăiește propriile provocări, dar și primejdii care îi depășesc capacitatea de a le evita.

Fundația Comunitară Galați își propune pentru 2021 să înțeleagă cât mai bine comunitatea gălățeană, pentru a-i conecta resursele, a le adăuga valoare și a o transforma pozitiv. Ne propunem să aflăm de la voi ce ar fi important, relevant sau decisiv să se întâmple în domenii precum educație, socialu, mediu sau sănătate, astfel ca împreună să descoperim acest interes comun(itar).

Pentru asta, am pregătit un chestionar care urmează să fie lansat în primele zile ale lunii decembrie.

Rămâneți aproape!

Niciun comentariu