Cronica unei întâlniri de suflet între GENERAȚII

Cronica unei întâlniri de suflet între GENERAȚII

Ce vezi când te uiți în ochii bunicilor?

 Noi am văzut acea sclipire de bunătate și iubire care îți încălzește inima chiar și în cele mai geroase zile de iarnă. Am văzut înțelepciunea, anii care au trecut, dar care nu și-au pus amprenta asupra acelui zâmbet în spatele căruia se ascund minunate povești de viață. Seniorii voluntari, aka BUNICII din cadrul Centrului de zi Sf. Spiridon, Galați, alături de cei mai bine de 70 de copii beneficiari, și-au dat întâlnire (din nou) în povestea unui proiect  care transformă centre sociale de tip after-school în micro-comunități care implică copii, tineri și vârstnici pentru rezolvarea problemelor sociale. Aduc împreună persoane aparținând mai multor generații și creează cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și sprijină reciproc.

Proiectul GENERAȚII -Centrul Comunității

Abordarea intergenerațională are la bază convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

Înființat în anul 2007, proiectul Generații urmărește un impact pe termen lung în viața beneficiarilor și sustenabilitatea fiecărui centru în parte. Cu ajutorul sponsorilor și donatorilor s-a reușit extinderea metodei intergenerațional la alte 15 ong-uri din România și ajutarea a peste 1000 de copii, vârstnici și tineri.

Grantul „Generații – Centrul Comunității” este susținut și implementat de Fundația Regală Margareta a României, din anul 2015. În editiile anterioare, 22 centre de zi au devenit intergeneraționale, activând 350 seniori din comunitate ca voluntari în sprijinul a peste 1000 de copii în județele Alba, Bacău, Brașov, București, Cluj, Covasna, Galați, Mureș, Sibiu, Prahova.

Dublu laureat al Galei Societății Civile, la categoriile „Proiecte și campanii de voluntariat” și „Servicii de asistență socială”, programul național Generații a poposit și la Galați. Proiectul s-a desfășurat cu finanțare oferită de Raiffeisen Bank.

Ne-au și le-au fost alături în acest proiect: Complex Stejarul, Galați, Teatrul de păpuși Gulliver, Galați, Exim Host, Cinema City, Corporate Service&Gifts, PRUTUL SA și persoanele fizice care ne-au ajutat să facem bine și în numele lor, redirecționând 3,5% către Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon, Galați.

Încă un proiect al Fundației Comunitare Galați a ajuns la final. Împreună cu Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon am mobilizat din comunitate suma de 20.368 lei (în bani, produse și servicii), dintre care 3.078 lei cu ajutorul alergătorilor și donatorilor de la Semimaraton Galați.

Vă mulțumim pentru implicare!

Poze din cadrul activităților desfășurate în programul Generații
Poze din cadrul activităților desfășurate în programul Generații

Poze din cadrul activităților desfășurate în programul Generații
Poze din cadrul activităților desfășurate în programul Generații
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.