DONEAZĂ DIRECT:

DONEAZĂ

Inițiativele au nevoie de susținere materială pentru a prinde putere. Alege inițiativa care te inspiră, sau susține mersul Fundației Comunitare Galați, pe termen lung, printr-o donație individuală.

Cum să te implici fără costuri în viața comunității gălățene?

Dragă cititorule,


La finalul anului trecut, când ți-am scris prima dată, te-am întrebat: 


„Când a fost ultima dată când te-ai simțit «acasă» în orașul tău, în comunitatea din care faci parte? Ce ți-ai dori să schimbi în Galați, încât să fie mai primitor pentru tine și familia ta, pentru clienții și angajații tăi deopotrivă?“


Îmi pare rău dacă scrisoarea noastră nu a ajuns la tine. O poți citi în întregime aici.


Atunci ți-am povestit un pic despre noi, despre Fundația Comunitară Galați și despre misiunea noastră de a investi în Galați prin programele noastre, pentru a-l transforma într-un „acasă” unde ne e drag să trăim. Tot atunci te invitam să investești alături de noi, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe venit sau profit datorat de compania ta către Fundația Comunitară Galați.  


Acum îți scriu cu aceeași invitație, de a direcționa 20% din impozitul pe venit sau profit către Fundația Comunitară Galați, dar și să îți povestesc despre activitatea noastră de la începutul anului 2023.


În luna mai am organizat cea de-a zecea ediție a celui mai mare eveniment filantropic-sportiv din Galați, Semimaraton Galați. Am adus împreună 1.245 de alergători din 3 țări și 29 de orașe200 de voluntari, s-au alergat 6.800 km și am oferit granturi în valoare de 150.144 lei pentru proiecte comunitare. Am finanțat proiecte care vizează acordarea de burse pentru autonomia și terapia copiilor speciali (sindrom down și autism), terapii prin distracție pentru copii cu dizabilități, înființarea unei echipe de baschet în scaun rulant, dotarea cu cărți a unei biblioteci din Frumușița, amenajarea spațiului exterior al unui colegiu și sterilizarea câinilor.


Fondul Științescu Galați și-a continuat misiunea de a ajuta copiii să își dezvolte pasiunea pentru știință. Cu un buget total de granturi de 78.000 lei, am finanțat proiecte prin care elevi din 3 licee din Galați sunt mai aproape de o experiență inedită și revelatoare – construiesc 3 karturi electrice, având astfel șansa de a învăța și dezvolta abilități practice în domeniul științei și tehnologiei. Proiectul vizează atât reducerea emisiilor cu efect de seră, cât și impactul asupra mediului înconjurător prin promovarea vehiculelor electrice și a noilor tehnologii prietenoase cu mediul. Alte 3 proiecte finanțate în acest an vizează amenajarea unei grădini și a unei alei senzoriale sustenabile, amenajarea unui laborator de științe în cadrul Școlii Gimnaziale „Ene Patriciu” și perpetuarea meșteșugurilor locale (arta olăritului), care se va realiza în cadrul unor ateliere interactive și practice. La finalul perioadei de implementare vei avea ocazia să îi întâlnești pe toți acești copii în cadrul unui eveniment în care vom pune reflectorul pe munca și abilitățile lor.


Programul Zilele Comunității, aflat în cel de-al doilea an de implementare, și-a propus să îmbunătățească viața comunităților din cartierul Micro 40, și nu oricum ci prin educare, implicare și schimbare de mentalități. Intervenția se bazează pe un studiu sociologic care ne arată cu acuratețe unde este de lucru. Avem oamenii laolaltă, ideile și planurile, toamna asta ne aducem contribuția și în cartierul sus menționat.


Credem în faptul că acasă înseamnă, în primul rând, oameni deschiși, buni și dornici să ajute și ne dorim să fim acei oameni, astfel că, prin Fondul de Urgență – Refugiați în siguranță, am continuat să sprijinim comunitatea refugiaților ucraineni prin finanțarea a 3 proiecte care își propun creșterea stării de bine a copiilor și adulților ucraineni și facilitarea integrării în societatea românească, prin acțiuni educative formale și non-formale. Unul din obiectivele proiectelor este ca beneficiarii să dețină cunoștințele necesare pentru a acorda primul ajutor pre-medical, atât lor cât și altor persoane care se află în pericol – ne dorim să facem asta pentru cât mai multe persoane din comunitatea noastră. Informația salvează vieți.


Uneori facem lucruri care nu s-au mai făcut pentru că oamenii au nevoie să fie inspirați. Alteori insistăm până vedem consistență.  De fiecare dată când lângă noi adunăm oameni care cred în puterea unei comunități, reușim. Pentru asta avem nevoie și de tine.


Conform Ordinului 1679/2022, dacă în anul 2022 nu ai reușit ca prin sponsorizările efectuate să atingi plafonul maxim stabilit prin lege (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri, respectiv maxim 20% din impozitul pe venit, pentru microîntreprinderi) încă ai posibilitatea de a alege să redirecționezi suma rămasă neutilizată. Formularul D177 poate fi depus în termen de 6 luni de la data depunerii declarației de impozit anuale sau declarației aferente trimestrului IV 2022, sau 6 luni de la termenul legal de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit.


Tot ce trebuie să faci este să:


– descarci și să completezi contractul de sponsorizare  pe care te rugăm să ni-l trimiți și nouă pe adresa liliana@fundațiacomunitaragalati.ro 
– completezi formularul D177, prin care soliciți ca suma calculată de tine să fie redirecționată către Fundația Comunitară Galați.  
– depui Formularul D177  la ANAF prin Spațiul Virtual Privat. 


Astfel, noi vom încasa suma înscrisă de tine în formular, din taxele plătite deja de companie, și vom continua să facem bine și în numele tău.
Durează câteva minute, dar efectele sunt pe termen lung. 


Ne vom strădui în continuare să facem din Galați un oraș mai bun și mai prietenos pentru toți locuitorii săi, pentru că într-o lume plină de cuvinte obișnuite, acțiunile fac diferența. 


Cu încredere că vom face multe lucruri frumoase împreună, 
Liliana Cristea


Director executiv Fundația Comunitară Galați

CAUȚI UN ARTICOL?


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fundatiacomunita/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/widget-base.php on line 223

Warning: Undefined array key -1 in /home/fundatiacomunita/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 695

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

9 decembrie 2024

Redirecționează 20% din impozit către programul Științescu Galați

În Galați, poveștile care ne inspiră vin din pasiunea și curajul...
9 decembrie 2024

Apel proiecte SEMIMARATON GALAȚI 2025

Mai devreme ca niciodată, dar mai curioși și mai determinați, deschidem...
3 decembrie 2024

FESTIVALUL ȘTIINȚESCU la Constanța

Festivalul Științescu Constanța a fost o aventură captivantă, unde știința a...
31 octombrie 2024

Vrei să faci parte dintr-o comunitate de tineri care iși doresc să aducă schimbări reale în Galați?

Te invităm să te înscrii în programul VOLUNTAR, un proiect dedicat...