DONEAZĂ DIRECT:

DONEAZĂ

Inițiativele au nevoie de susținere materială pentru a prinde putere. Alege inițiativa care te inspiră, sau susține mersul Fundației Comunitare Galați, pe termen lung, printr-o donație individuală.

CONSTRUIEȘTE ÎMPREUNĂ CU NOI O COMUNITATE DE SUSȚINERE PENTRU GALAȚI!

Activăm inițiatori, mobilizăm resurse din comunitate pentru comunitate, dezvoltăm o infrastructură locală a filantropiei, dar nu putem face toate acestea fără tine.

Galațiul va fi asemenea comunității sale de gălățeni implicați.

Poți contribui în multe feluri – cu resurse financiare, conexiuni, timp, idei etc.

CUM TE POȚI IMPLICA DACĂ EȘTI PERSOANĂ JURIDICĂ :

INVESTEȘTE BANI ÎNTR-UN FOND NUMIT SAU TEMATIC

Sunt multe zonele care așteaptă progres în Galați. Ne poți ajuta să aducem Galațiul mai aproape de ceea ce își doresc locuitorii lui. Investește într-un FOND NUMIT SAU TEMATIC și crește capacitatea Galațiului în domeniul ales de tine pentru un Galați-Acasă.

FONDURI CURENTE:

logo_stiintescu_on_white_1200-150x150
Fondul de Urgenta Galati_logo_FINAL

SPONSORIZEAZĂ UN EVENIMENT

Mobilizăm Galațiul și generozitatea lui în evenimente recurente precum Semimaraton Galați, Gala Comunității, 8 ore peste program pentru o cauză bună, Cercul de donatori etc. Poți sponsoriza financiar, cu servicii de calitate sau bunuri, aceste inițiative de care va beneficia întreaga comunitate!

EVENIMENTE CURENTE:

logo_SemiMaraton_1
Copy of avatar

Redirecționează 20% din impozitul pe venit sau profit

Sponsorizarea se realizează prin virarea sumei alese până la data de 31 decembrie 2024 în contul Fundației Comunitare Galați.

E simplu, nu vă ia mai mult de 2 minute, dar efectele sunt pentru mulți ani!


Rețineți, vă rog, că aceasta nu este o donație, este alegerea dumneavoastră de a direcționa parte din impozitul pe venit sau profit pe care l-ați plătit sau o să-l plătiți statului.


În cazul în care alegeți să nu direcționați acest procent, întreaga sumă va fi virată către bugetul de stat.

COMPLETEAZĂ FORMULARUL 177

Dacă nu ai redirecționat sumele deductibile din impozitul pe venit/profit pentru 2023 sau ai redirecționat sub plafonul maxim deductibil, solicită ANAF să facă redirecționarea pentru compania ta!

Calculează suma rămasă nealocată, completează un contract de sponsorizare cu această sumă și apoi depune la ANAF Declarația 177.


Termenul maxim de depunere a declarațiilor 101 s1 100 pentru anul 2023 este:


– 25 iunie 2024 in cazul firmelor care au fost in anul 2023 platitoare de impozit pe profit.
– de 6 luni de la data depunerii declarației fiscale finale de impozit aferente trimestrului IV din 2023, pentru firmele care in anul 2023 au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor


Banii vor fi virați de către ANAF direct în contul Fundației.

Pentru compania ta, această sponsorizare nu presupune niciun cost și nu modifică în niciun fel rezultatele contabile ale anului!

CUM POȚI SĂ TE IMPLICI DACĂ EȘTI PERSOANĂ FIZICĂ:

DONEAZĂ

Inițiativele au nevoie de susținere materială pentru a prinde putere. Alege inițiativa care te inspiră, sau susține mersul Fundației Comunitare Galați, pe termen lung, printr-o donație individuală.

FII VOLUNTAR

Alătură-te inițiativelor FCG deja existente sau vino cu inițiativa ta. Oferă din ceea ce-i al tău pentru un „Galați-Acasă”, al tuturor!

FĂ 3,5% DIFERENȚĂ ÎN BINE

Descarcă de aici formularul 230 și redirecționează 3,5% din impozit către Fundația Comunitară Galați.


Detalii poți citi și aici.

   Conform legii voluntariatului activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, astfel că tinerii care au desfășurat astfel de activități ar putea avea un avantaj la angajare. Aceștia vor dobândi cunoștințe noi și practice într-un anumit domeniu, cunoștințe pe care le-ar putea utiliza la viitorul loc de muncă. Menționarea acestor activități în Cv-uri ar putea fi considerat un plus în fața angajatorilor. 


   Experiența acumulată pe parcursul activităților de voluntariat va putea fi dovedită cu certificatul de voluntariat pe care voluntarii îl vor putea solicita la finalul acestei perioade. 


   Pe lângă faptul că voluntariatul va fi considerat experiență profesională, această activitate poate aduce și satisfacții personale. Poți întâlni foarte mulți oameni, din diferite categorii sociale, împreună cu care poți învăța să lucrezi în echipă (o cerință din ce în ce mai căutată în firmele mari), pentru atingerea unui țel propus. Pe lângă relația profesională cu siguranță în urma acestor interacțiuni se pot lega prietenii. 


   Cu siguranță participarea la activități de voluntariat va contribui la dezvoltarea personală a voluntarilor. Mai exact, prin voluntariat se pot dezvolta abilități și competențe sociale precum solidaritatea, încrederea, spiritul civic și responsabilitatea sociala. Prin implicarea în activități de voluntariat, puteți deveni conștienți de problemele din jurul vostru, pe care probabil în mod normal nu le-ați observa. 


   La concursurile organizate pentru ocuparea posturilor, dacă doi sau mai mulți candidați obțin punctaje egale, autoritățile și instituțiile publice și angajatorii persoane fizice sau juridice, pot acorda punctaj suplimentar candidaților care prezintă unul sau mai multe certificate de voluntariat obținute din activități de voluntariat, eliberate în condițiile legii, în situația în care acestea constituie criterii de selecție. 


   Nu în ultimul rând prin activitățile desfășurate aici puteți contribui la schimbarea lumii în care trăim și puteți construi amintiri și să rămâneți în amintirile celorlalți. 

GALERIE FOTO VOLUNTARI