Donează un „Caiet pentru viitor” în cadrul proiectelor „Ghiozdănelul” și „Fondul de Burse”

Fondul de burse și proiectul „Ghiozdănelul” plantează semințe de susținere pentru educație și dezvoltare personală în comunitate.

Investim în tineri cu povești care ne inspiră, tineri care pun educatia pe primul loc deşi vin din contexte socio-familiale cu un plus de încercări. Povestile sunt diferite, dar ceea ce le aduce împreună e atitudinea „se poate prin şcoală” în ciuda provocărilor de context. E un privilegiu să ajuți tinerii să-și împlinească potențialul și să devină mai mult prin educație. Ei sunt cei care șterg etichetele, depășesc așteptările și înving, aducând un plus în comunitate.
Fondul de burse susține 20 de elevi din Galați și din 4 comune din județ (Costache Negri, Cudalbi, Nămoloasa,Costache Conachi), cu burse în valoare de 2.800  lei de persoană pe an. Ajutorul financiar oferit permite acoperirea unor cheltuieli esențiale pentru continuarea studiilor. Fie că e vorba de achiziții mici precum banii pentru un ghiozdan, biletele de autobuz, sau de plata chiriei în oraș, toate aceste contribuți sunt adunate din comunitate de la persoane fizice și companii. Fundația Comunitară Galați se inspiră din ideea de oraș-generos și oraș-acasă. Organizația conectează generozitatea donatorilor cu energia, ideile și timpul oamenilor din comunitate. În cei peste patru ani de activitate, organizația a finanțat peste 50 de proiecte cu peste 500.000 lei. In cadrul programului „Fondul de burse” fundaţia funcţionează ca intermediar între tinerii bursieri care au nevoie de ajutor și comunitatea gălățenilor generoși care ajută.
Proiectul „Giozdănelul”
De cinci ani, la Galaţi, părinţii se mobilizează şi atunci când cumpără rechizite propriilor copii, cumpără încă un set, pe care îl donează. Proiectul denumit “Pregătim ghiozdanul, ajută un copil să meargă la şcoală!”, a  fost iniţiat de gălăţeanca Dana Hâncu, membră a Asociaţiei pentru Cetăţenie Culturală – ARCA.  În ultimii cinci ani, la fiecare început de an şcolar, câteva sute de copii gălăţeni primesc rechizite noi. Umărește proiectul aici.

Campania „Caiet pentru viitor” este un parteneriat între magazinele Prex Fix și Fundația Comunitară Galați pentru programul Fondul de burse și proiectul „Ghiozdănelul”.

Campania se va desfășura în perioada 15.08 – 05.09.2018, și este un apel de donații de rechizite școlare, cu puncte de colectare în magazinele Prex Fix.
Iată adresele unde puteți dona rechizite:
• Magazin Galați 1, situat în Galați, Micro 18, Str. Ada Marinescu ,Bl F4;
• Magazin Galați 2, situat în Galați, Piața Centrală, Str.Traian, nr.58, bl.D;
• Magazin Galați 3, situat în Galați, Agenția CFR, str. Brăilei, nr. 58, bl. BR2, parter;
• Magazin Galați 4, situat în Galați, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, zona Mașniță;
• Magazin Galați 5, situat în Galați, piața Micro 39A, lângă Casa Verde sau Ionescu;

Va invităm să contribuiți cu obiecte precum:

* caiete
* topuri hârtie A4
* creioane normale
* creioane colorate
* carioci
* radiere
* ascuțitoare
* rigle 30 cm
* dosare plastic
* glob pământesc
* pixuri
* cartone duplex A2
* markere
* folii plastic
* clipboard
* stilouri
* pic corector
* caiete studențești matematică (100 file, cu arc)
* caiet studențesc dictando (100 file, cu arc)
* agendă
* set acuarele tempera
* blocuri desen A4
* atlas geografic
Chiar și un „creion diferența” e un pas înainte pentru un mai start bun la școală în noul an şcolar.
Mulțumim. Împreună pentru Galațiul-acasă!