DONEAZĂ DIRECT:

DONEAZĂ

Inițiativele au nevoie de susținere materială pentru a prinde putere. Alege inițiativa care te inspiră, sau susține mersul Fundației Comunitare Galați, pe termen lung, printr-o donație individuală.

ALTE MODALITAȚI PRIN CARE NE POȚI SUSȚINE:

blank

Fondul de urgență Galați – Refugiați în siguranță

🥇𝐂𝐚̂𝐬̦𝐭𝐢𝐠𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐫𝐮𝐧𝐝𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐅͟𝐨͟𝐧͟𝐝͟𝐮͟𝐥͟𝐮͟𝐢͟ ͟𝐝͟𝐞͟ ͟𝐔͟𝐫͟𝐠͟𝐞͟𝐧͟𝐭̦͟͟𝐚̆͟͟ ͟𝐆͟𝐚͟𝐥͟𝐚͟𝐭̦͟͟𝐢͟ ͟-͟ ͟𝐑͟𝐞͟𝐟͟𝐮͟𝐠͟𝐢͟𝐚͟𝐭̦͟͟𝐢͟ ͟𝐢̂͟͟𝐧͟ ͟𝐬͟𝐢͟𝐠͟𝐮͟𝐫͟𝐚͟𝐧͟𝐭̦͟͟𝐚̆͟͟ 𝐬𝐮𝐧𝐭:

💡Asociația Femeilor Profesioniste-A.F.P: Necunoașterea limbii române îngreunează mult viața refugiaților în comunitățile noastre, de aceea venim în ajutorul lor cu proiectul ”𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆”. În cadrul proiectului mamele ucrainiene împreună cu copii mai mari sunt învățați limba română de către o doamnă cunoscătoare a limbii ruse, absolventă a Facultății de Litere. În cadrul orelor de limba română refugiații învață să comunice în limba română pentru a le ușura integrarea în societate.

🚀𝘼𝙘𝙩𝙞𝙫𝙞𝙩𝙖̆𝙩̦𝙞 𝙥𝙧𝙤𝙥𝙪𝙨𝙚: Cursuri de limba română care se desfășoară în Șendreni cu o grupă de 12 persoane(4 adulți și 8 copii cu vârste între 3 ani – 12 ani) și în Galați cu o grupă formată din 30 de persoane(6 copii cu vârste cuprinse între 13-18 ani, 11 copii cu vârste între 2 luni – 9ani, 13 adulți); 2 sesiuni de terapie asistată prin cai la Asociația Kavalkada;

💡𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐀𝐢𝐝 𝐁𝐮𝐧𝐮𝐥 𝐒𝐚𝐦𝐚𝐫𝐢𝐭𝐞𝐚𝐧: 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 ”𝐓𝐨𝐠𝐞𝐭𝐡𝐞𝐫 𝐰𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝, 𝐝𝐞𝐯𝐢𝐝𝐞𝐝 𝐰𝐞 𝐟𝐚𝐥𝐥” Asociatia Bunul Samaritean a acomodat la sediul său mai multi refugiați ucraineni de la începutul războiului; un număr de 16 ucraineni au fost nevoiți să rămână pentru o perioadă mai lungă, nedeterminată la noi. În acest context, la peste 3 luni și jumătate de la venirea lor, ne dăm seama că aceștia au nevoie sa fie susținuți nu doar cu hrană și un acoperiș, având nevoie să fie implicați în activități educative (în special copiii), dar și activități recreative (adulți și copiii). O altă nevoie urgentă este susținerea acestora în vederea deprinderii limbii române și engleze, activitatea ce le va facilita șederea în țară noastră, atât timp cât va fi nevoie, îi va ajuta poate să își găsească un job sau să participe la cursuri de formare profesională.

🚀𝘼𝙘𝙩𝙞𝙫𝙞𝙩𝙖̆𝙩̦𝙞 𝙥𝙧𝙤𝙥𝙪𝙨𝙚: Cursuri de limbă română/engleza, Ateliere de pictură cu tematică „STOP WAR!”, Atelierele sportive, Ateliere de patiserie, ateliere interculturale ,,Tradiții în România şi Ucraina”, Vizite de socializare la centrul pentru refugiati din Focsani, 4 Excursii tematice adresate celor 16 refugiati, dar de care vor beneficia și 3 copii vulnerabili din comunitate.

💡𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ Clever Kids : 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 ” 𝐓𝐚𝐛𝐚̆𝐫𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢𝐞𝐢” Pe lângă necesitățile de bază precum adăpost și mâncare, copiii refugiați din Ucraina au nevoia de a comunica, de a simți apartenența la noua comunitate, de a cunoaște oamenii și țară care le-a devenit casă în aceste momente dificile. Prin implicarea în activități educaționale și de divertisment ne dorim integrarea copiilor ucraineni în colectivitatea noastră, familiarizarea lor cu

țara și cultura noastră, dezvoltarea sentimentului de siguranța și încredere în noua lor realitate.

🚀𝘼𝙘𝙩𝙞𝙫𝙞𝙩𝙖̆𝙩̦𝙞 𝙥𝙧𝙤𝙥𝙪𝙨𝙚: Ne propunem sa realizăm 7 activități tematice și 5 excursii: Săptămâna Prieteniei, Tradiții si Meșteșuguri, Micii calatori si exploratory, Jocurile Copilăriei, Prietenii Naturii, Săptămâna aventurilor, Săptămâna artelor;

Prin acțiunile întreprinse ne dorim sa cultivăm sentimentul de siguranță în sufletele copiilor refugiați din Ucraina, să le facilităm integrarea în noua comunitate ce le-a devenit casă, să le dăm încredere în forțele proprii si să îi învățăm ca prin bunătate și dăruire se pot realiza lucruri mărețe;

💡Fundatia Inima de Copil ; 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 ”𝐒𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐮𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐞𝐧𝐢” Odată cu declanșarea războiului din Ucraina, Fundația Inimă de Copil, ca și organizație cu specific și experiență în acordarea de servicii sociale pentru copii și familii de origine română aflate în stare de vulnerabilitate, a intrat foarte repede în contact cu mame, copii și familii ucrainene și a început să le acorde sprijin fie în perioadele lor scurte de tranziția prin orașul Galați, fie în cadrul centrelor de cazare sau în comunitate pentru cei ce rămâneau pe termen mediu sau lung. Pe lângă informații, consiliere, intermediere sprijin medical, transport, cazare, am asigurat și continuăm să asigurăm multe dintre nevoile materiale ale unora dintre aceste familii.

🚀𝘼𝙘𝙩𝙞𝙫𝙞𝙩𝙖̆𝙩̦𝙞 𝙥𝙧𝙤𝙥𝙪𝙨𝙚: Acordarea de burse copiilor ucraineni – 22 burse pentru a acoperi costuri cu haine, jucării, rechizite școlare, mâncare, cazare și acordarea a 5 burse pentru copii români aflați de asemenea în situații vulnerabile – pentru a acoperi costuri de masă, haine, rechizite, cheltuieli pentru începutul anului școlar; Organizarea ,pentru copiii ucrainieni din cadrul Centrului de refugiați al Fundației Inimă de Copil, unei excursii de 4-5 zile împreuna cu mame sau frați mai mari, în județul Vrancea, comuna Năruja, într-o locație aflată în folosința organizației.

Această rundă de finanțare desfășurată de Fundația Comunitară Galați este finanțat prin Oxfam – „Integration Program for Refugees”, înființat prin UK AID cu sprijinul Marii Britanii și a guvernului britanic, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.

CAUȚI UN ARTICOL?

CATEGORII