Gala Comunității

O dată la doi ani, Fundația Comunitară Galați recunoaște binele la Gala Comunității Gălățene. Binele nu are nevoie de recunoaștere, însă comunitatea are nevoie ca binele să fie recunoscut. Are nevoie de modele. De eroii de fiecare zi. Ei sunt cei care țin copiii vulnerabili la scoală, donează sume de bani care îți taie respirația, înveselesc în culori scările de bloc, sau învață o mămică din valea orașului să coasă la mașină pentru primii ei bani.

Gala Comunității Gălățene este un context care pune reflectorul pe reperele autentice ale comunității, cei simpli sau excepționali. Cei care pe cont propriu sau organizați într-un ONG, grup de inițiativă sau firmă care fac un Galați mai Acasă pentru toți.

Procesul Galei implică 3 pași:

1️⃣ NOMINALIZAREA unui gălățean sau a unei inițiative.

2️⃣ VOTAREA și JURIZAREA celor nominalizați.

3️⃣ CELEBRAREA binelui și a implicării, la Gala Comunității Gălățene, pe 5 decembrie 2019.

Premianții au fost stabiliți pe baza votului public într-un procent de 25% și a notării unei echipe de jurizare, într-un procent de 75%. Juriul, format din 19 membri – reprezentanţi ai ONG-urilor, jurnaliști, profesori, membri fondatori ai boardului Fundaţiei Comunitare Galaţi, lideri de opinie – a punctat, pe baza unui set de criterii extrase din regulamentul Galei, nominalizările propuse şi votate de către gălăţeni.

GALA COMUNITĂȚII ÎN CIFRE

EDIȚII

CATEGORII NOMINALIZĂRI

MEMBRII JURIU

MESAJE DESPRE „GALA COMUNITĂȚII GĂLĂȚENE” CARE NE ÎNCURAJEAZĂ

Totul începe de la comunitate. Gala Comunității este dovada vie a acestui fapt.

Simona Srebrov, echipa FCG

A fost o Gală în adevăratul sens al cuvântului. Felicitări organizatorilor și voluntarilor!

Anonim

Felicitări tuturor celor ce depășesc „comoditatea” și fac lucrurile să se miște în și pentru Galați! Mulțumim Fundația Comunitară Galați pentru daruire și atenția acordată cinstirii oamenilor devotați!

Cristian Mircioi

În fiecare an, de 6 ani, în centrul Galațiului se aleargă pentru ”mai bine”. Participanții aleargă pentru propria stare de bine, dar și pentru a strânge donații care să aducă șansă și speranță celor mai puțin norocoși decât ei.

Peste 30 de experți voluntari și-au donat priceperea pentru binele comun al Galațiului în ediția a III-a „8 ore peste program”. Evenimentul a fost o reușită a faptelor bune, în cifre și implicare, organizat de Fundația Comunitară Galați și Clubul OpenHub, cu susținerea mai multor antreprenori locali și a zeci de voluntari.

Pe scurt „8 ore peste program pentru o cauză bună” a însemnat: 8 cauze, 8 soluții, 35 de voluntari, 280 de ore de muncă – o noapte albă a faptelor bune, din 29 noiembrie 2018, până în zori.

Concret, în rezultate s-a obținut:

1. Asociația United Cristian Aid Bunul Samaritean – website și pliant de prezentare organizație
2. Asociația Pacienților din Galați– strategie campanie de informare și prevenție HIV
3. Asociația Zâmbet de copil Galați– logo și website
4. Asociația Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club„ Galați– website
5. Asociația “Se Poate și Altfel” – Prosalvita– Strategie de marketing
6. Education & Support Sphere– website
7. YMTS – Youth Movement for Tomorrow’s Society– strategie de marketing
8. Fundația Comunitară Galați – strategie comunicare online.

Dincolo de rezultatele concrete, “8 ore peste program”  este despre spirit de echipă și despre Galați. Relațiile care s-au creat între voluntari și organizații – sunt motorul principal al unei nopți transformative care exersează profesionalismul, generozitatea și încrederea în celalalt.