DONEAZĂ DIRECT:

DONEAZĂ

Inițiativele au nevoie de susținere materială pentru a prinde putere. Alege inițiativa care te inspiră, sau susține mersul Fundației Comunitare Galați, pe termen lung, printr-o donație individuală.

ALTE MODALITAȚI PRIN CARE NE POȚI SUSȚINE:

blank

Înscrie un proiect la Semimaraton Galați 2023

Poate cel mai iubit program al Fundației Comunitare Galați, Semimaraton Galați, ajunge în acest an la cea de-a zecea ediție și numără peste 5000 de alergători, 81 de proiecte și 409051 lei granturi acordate către ONG-urile și grupurile de inițiativă participante în toate edițiile. În acest an, la ceas aniversar, ne dorim să finanțăm proiecte care urmăresc dezvoltarea și sprijinul unor comunități de zece. Invităm organizațiile interesate să aplice la call-ul deschis până pe 7 februarie 2023 și să se alăture dorinței și eforturilor comune de a schimba în bine Galațiul. 

Programul este coordonat de Fundația Comunitară Galați, anul acesta fiind o ediție de aniversară – ediția cu numărul zece. Call-ul de proiecte este deschis pentru ONG-uri neafiliate politic (asociații și fundații) , grupuri de inițiativă și pentru instituțiile de învățământ prin asociațiile de părinți, grupuri de inițiativă din aceste instituții.

Aplicațiile se pot trimite în perioada 17 ianuarie-7 februarie 2023 la adresa info@fundatiacomunitaragalati.ro urmând pașii explicați aici.

Finanțăm proiectele care adresează cel puțin una dintre ariile menționate ca prioritare pentru acest apel. Proiectele eligibile pot fi precum cele de mai jos, dar nu sunt limitate la acestea:

  • Domeniul Social – vizează ariile unde se simte cel mai mult lipsa implicării și a sentimentului de comunitate, cele mai vulnerabile fiind persoanele din mediile defavorizate, victimele violenței domestice, dar și persoanele cu dizabilități sau nevoi speciale – integrarea lor prin proiecte care oferă soluții specific/ le-ar putea ajuta să devină cetățeni implicați, activi în comunitate și ar putea combate discriminarea;
  • Domeniul Sănătății –  vizează problemele care fac referire la starea și infrastructura spitalelor, lipsa investițiilor în aparatură medicală performantă și lipsa informațiilor legate de educația pentru sănătate a populației, a tinerilor. Ar putea ajuta la schimbarea în bine proiecte de educație pentru sănătate și de prevenție – fundamentală pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate a populației. Bineînțeles, soluții care să adreseze urgențele medicale mai eficient, care să completeze intervențiile departamentelor de urgență existente, ar produce schimbări categorice privind calitatea vieții în orașul nostru. 
  • Domeniul de interes Mediu – vizează problemele care sunt generate de poluarea excesivă, lipsa colectării selective și lipsa educației pentru mediu și ecologie. Proiectele care ar aduce soluții ar putea adresa informarea și educația privind colectarea separată a deșeurilor, îngrijirea spațiilor verzi și educația timpurie pentru protecția mediului.
  • Domeniul Educație vizează problemele care se referă la învățarea non-formală, educația emoțională, educația de mediu. Proiectele propuse pot aborda teme precum: educația STEAM, educația de mediu, sănătate și nutriție, dezvoltarea empatiei, autonomiei în învățare și/sau a gândirii critice, dezvoltarea inteligenței emoționale, dezvoltarea competențelor muzicale, artistice, culturale ale elevilor și copiilor, dezvoltarea de competențe digitale; proiectele trebuie să adreseze copiilor și tinerilor  din clasele 0 – 12 din Galați.

În perioada de înscriere, între 17 ianuarie – 7 februarie 2023 , potențialii aplicanți în cadrul programului Semimaraton Galați pot beneficia de sesiuni de consiliere și mentorare din partea Fundației Comunitare Galați, prin care primesc sprijin în rafinarea ideilor de proiect. 

Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, decizia acesteia fiind definitivă și irevocabilă. 
Detalii despre programul de finanțare și alte materialele necesare procesului de aplicare se pot accesa pe www.semimaratongalati.ro și pe pagina de Facebook .

CAUȚI UN ARTICOL?

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

6 aprilie 2023

Proiecte finanțate prin Fondul Științescu 3.2

Ne bucurăm să vă anunțăm că juriul a finalizat evaluarea proiectelor...
15 februarie 2023

Înscrie un proiect la Științescu Galați 3.2 – 78.000 lei disponibili

Fondul Știinţescu este un program național de finanţare pentru iniţiative educaţionale...
13 februarie 2023

Angajăm Asistent de programe

Căutăm om cu drag de comunitate, care să ocupe rolul de...
18 ianuarie 2023

Înscrie un proiect la Semimaraton Galați 2023

Poate cel mai iubit program al Fundației Comunitare Galați, Semimaraton Galați,...