DONEAZĂ DIRECT:

DONEAZĂ

Inițiativele au nevoie de susținere materială pentru a prinde putere. Alege inițiativa care te inspiră, sau susține mersul Fundației Comunitare Galați, pe termen lung, printr-o donație individuală.

ALTE MODALITAȚI PRIN CARE NE POȚI SUSȚINE:

blank

Interviu cu omul lunii -Daniel Gafton

1. Cine este Daniel Gafton?

Sunt un om obișnuit, banal, târât într-o aventură la care nu am cumpărat bilet, dar suficient de norocos să am camarazi de drum, care mi-au facut călătoria mai ușoară. Nu mai sunt cum eram, cum mă știau oamenii, am descoperit părți din mine și am renunțat la altele. Sunt soț, tată, prieten, sunt un om care se bucură de compania celorlalți, dar care uneori tânjeste după anonimatul care ar fi însemnat un drum mai banal și mai puțin sprâncenat.

1. Ai fost voluntar la evenimentele Fundației Comunitare Galați. Ce te-a determinat să devii voluntar?

Voluntariatul e o atitudine, chiar un stil de viață pentru unii. Eu doar am cochetat cu voluntariatul. Am crezut întotdeauna că lumea poate fi mai bună dacă participăm toți, necondiționat, chiar și cu câte foarte puțin. De-a lungul timpului mi s-a întors energia pe care am oferit-o, de aceea încurajez pe toată lumea să participe ca voluntari, indiferent de cauză sau eveniment. Evenimentelor FCG voi raspunde prezent cât de des voi putea, atât principial, pentru că vreau să dau înapoi comunității cât și din prietenie, cunosc oameni dragi acolo, care au fost lângă mine când a contat, oameni pe care îi apreciez și cărora le mulțumesc.

1. Cum reacționează oamenii care sunt ajutați?

Oamenii ajutați înfloresc, devin mai buni, ajută mai departe. Și uite așa continuă povestea.

1. Cum ai reacționat tu când ai fost ajutat?

Greu de spus… a fost un amestec de sentimente, potențat și de situația în care mă aflam. Speram să fiu ajutat într-o anumită măsura, știam că sunt oameni cărora le pasă de mine… dar amploarea pe care au luat-o lucrurile m-a lasat fără cuvinte. Cu atât mai mult cu cât am fost ajutat și de oameni pe care nu îi cunosc, sau oameni care au rămas anonimi. Totul s-a întamplat foarte repede și foarte eficient. Cu ajutorul soției mele, cu ajutorul familiei și al prietenilor, cu ajutorul oamenilor, am simțit că primesc a doua șansă și că am pentru ce să lupt.

1. Ce înseamnă pentru tine Maraton pentru viață? Este el cea mai lungă cursă la care ai alergat?

Da, Maraton pentru viață este cea mai lungă cursă la care am alergat, deși nu m-am înscris. A fost ca drumul din poveștile cu talc, unde personajul principal învață niște lecții. Scrierea, în sensul propriu, a fost o promisiune, o datorie față de cei care m-au ajutat. Maratonul, în sensul figurat, a fost o experiență din care încerc să iau doar ce e bun și pe care vreau să o las în urmă. Medalia de finisher îmi place și nu-mi place, în același timp.

1. Care este importanța, din perspectiva ta, unei comunități unite de un țel comun?

Eu am trăit pe pielea mea importanța unității unui grup, a unei comunități. Sunt esențiali lianții (pe care i-am amintit mai sus) și efortul colectiv. Din fericire, în cazul meu, toată această mobilizare a avut un final fericit. Cred că pentru orice lucru măreț e nevoie de un efort uriaș al cuiva sau aportul cumulat al mai multor oameni. Se creează o mobilizare, o inerție, o energie, greu de explicat, e aproape ceva magic.

1. Dacă ai avea un singur gând/sfat pentru cei din jurul tău, care ar fi acela?

Faceți bine necondiționat!

CAUȚI UN ARTICOL?