DONEAZĂ DIRECT:

DONEAZĂ

Inițiativele au nevoie de susținere materială pentru a prinde putere. Alege inițiativa care te inspiră, sau susține mersul Fundației Comunitare Galați, pe termen lung, printr-o donație individuală.

Redirecționează 20% din impozitul pe venit sau profit

Când a fost ultima dată când te-ai simțit „acasă” în orașul tau,  în comunitatea din care faci parte? Ce ți-ai dori să schimbi în Galați, încât să fie mai primitor pentru tine și familia ta, pentru clienți și angajații tăi deopotrivă? 

Te invităm pe tine, antreprenor gălățean, să investești alături de Fundația Comunitară Galați, în dezvoltarea comunității locale și să contribui prin redirecționarea a 20% din impozitul pe venit sau profit datorat de compania pe care le conduci, la transformarea Galațiului într-un „acasă” unde ne e drag să trăim. 

Din anul 2015, alături de parteneri și donatori care cred în misiunea noastră, susținem financiar și cu expertiză inițiative în domenii precum educație, educație pentru sănătate și social, implementând cu interes deosebit proiecte care vizează protecția mediului, implicarea civică și dezvoltarea spațiilor comunitare.

Începând cu 2020, în cadrul programului Galați în siguranță, cu ajutorul a peste 400 de donatori individuali și 13 finanțatori am achiziționat și donat echipamente de protecție și aparatură medicală în valoare de 644.000 lei către zece instituții spitalicești din județul Galați, într-o dovadă de solidaritate cu personalul medical care se lupta în prima linie cu pandemia creată de virusul Covid-19. 

În 2021, în urma unui proces de mapare comunitară prin care am întrebat gălățenii ce cred despre orașul în care locuiesc, am obținut răspunsuri care ne-au îngrijorat:  45.5% – dintre respondenți apreciază direcția în care evoluează orașul ca fiind una bună, însă un procent semnificativ (31%) nu observă niciun fel de evoluție, iar 19% menționează o direcție proastă sau foarte proastă de evoluție.

Împreună putem schimba procentele și investi într-o dezvoltare durabilă a orașului Galați.

Noi, Fundația Comunitară Galați, lucrăm în acest sens prin programele noastre, dar pentru continuarea acestora, precum și dezvoltarea unor noi acțiuni de sprijin, avem nevoie de susținere și parteneriate durabile.

În 2022 prin intermediul unui fond nou creat – Fondul Damen pentru inovație în educația de mediu, cu un buget de 247.000 lei am finanțat trei proiecte care au ca viziune comună sustenabilitatea și responsabilitatea față de mediu și astfel: două licee (Liceul Teoretic Mircea Eliade, prin intermediul grupului de inițiativă ROBO STARS și Liceul  Economic Virgil Madgearu prin intermediul grupului de inițiativă TEN4GREEN) montează câte un sistem de panouri fotovoltaice pentru reducerea substanțială a costurilor cu energia electrică, iar Asociația United Cristian Aid Bunul Samaritean construiește prima sa Centrală Verde, cu ajutorul căreia încălziește apă pentru cei 60 de beneficiari – copii, tineri și adulți, dintre care 14 sunt cu handicap fizic și psihic.

Las cifrele să ofere mai multe motive să fiți alături de noi, pentru că în ultimii 7 ani am reușit să:  

Câteva detalii și despre programele prin care lucrăm să ne atingem misiunea:

Semimaraton Galați este un eveniment  filantropic, de alergare, în cadrul căruia, de 9 ani, mobilizăm comunitatea gălățeană să susțină, prin participare și donații, cauze ale ONG-urilor locale. Am susținut prin acest program 91 de proiecte, preponderant pentru copii și am acordat granturi în valoare de 410 000 lei, sume care au îmbunătățit constant viața copiilor cu dizabilități, provocări educaționale, sociale etc.

Fondul de urgență are 2 componente: Galați în siguranță creat în 2020 ca un răspuns rapid la cerințele de logistică medicală acut resimțite în criza generată de pandemia COVID-19 și Refugiați în siguranță – creat în 2022 și sprijinit de 4 finanțatori și peste 30 de donatori individuali, pentru a susține nevoile cetățenilor ucraineni refugiați în Galați. Fondul susține 10 proiecte cu o valoare totală de 226.000 lei și contribuie la integrarea socială a peste 50 cetățeni ucraineni în comunitatea locală.

Fondul Științescu Galați , după 3 ediții, numără 3500 de elevi care au descoperit prin experimente, activități practice și joc, acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Copiii au învățat practic și interactiv, datorită pasiunii mentorilor (profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile).  

Fondurile Numite reprezintă modalitatea prin care o persoană juridică sau o persoană fizică pot susține cauze locale într-un mod personalizat. Fondul poate purta numele companiei și reprezenta dorințele de implicare în comunitate, în domenii de interes, aliniate misiunii și viziunii acesteia (educație, sănătate, mediu, sport etc). Exemple de astfel de fonduri pe care le administrăm în prezent: Fondul Damen pentru inovație în educația de mediu, Fondul Pentru un Viitor Mai Bun în Comunități sunt programe care au în prim plan educația și protecția mediului. Numărăm până acum 16 proiecte finanțate care oferă o altfel de educație de mediu și care, prin abordări inovative, urmăresc să cultive comportamente care vor proteja și îmbunătăți pe termen lung mediul în care trăim.

Zilele comunității este un program de organizare comunitară prin care locuitorii din zone defavorizate ale Galațiului sunt încurajați să se implice punctual pentru a-și îmbunătăți viața în comunitate. În prima ediție a programului am mobilizat peste 130 de locuitori din Valea Orașului care, cu ajutorul nostru și al specialiștilor în sociologie, au identificat 3 probleme ale cartierului și ulterior au lucrat împreună la identificarea unor soluții și la implementarea acestora. Schimbarea cea mai mare, poate, a fost reamenajarea curții Grădiniței nr. 12, unde 50 de copii au zâmbit fericiți, pentru prima dată, văzând culoarea și veselia pe care le-am zugrăvit.

Sunt multe de făcut și avem nevoie și de susținerea voastră. Când ne implicăm împreună avem mai multă forță să facem posibile schimbări în bine pentru noi și cei dragi ai noștri. 

Aici este un contract de sponsorizare. Tot ce aveți de făcut este să îl descărcați și să îl completați, în dublu exemplar, cu datele companiei și suma cu care doriți să susțineți misiunea și programele noastre, apoi să îl trimiteți pe adresa de e-mail liliana@fundatiacomunitaragalati.ro.

Aici este un mic ghid fiscal care  oferă câteva informații suplimentare. 

Sponsorizarea se realizează prin virarea sumei alese până la data de 31 decembrie 2022 în contul Fundației Comunitare Galați. E simplu, durează câteva minute, dar efectele sunt pe termen lung! 

Sponsorizarea nu presupune costuri pentru companie, dar prin direcționarea a 20% din impozitului pe profit către Fundația Comunitară Galați vă asigurați că acești bani vor fi investiți în Galați și că împreună facem mai bună viața oamenilor alături de care creștem în fiecare zi. În cazul în care alegeți să nu direcționați acest procent, întreaga sumă va fi virată către bugetul de stat.

Cu încredere că vom face multe lucruri frumoase împreună. 

Liliana Cristea

Director executiv Fundația Comunitară Galați

CAUȚI UN ARTICOL?

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

15 mai 2024

Științescu ajunge la Constanța.

Programul Științescu ajunge și la Constanța și îți finanțează ideea de...
4 aprilie 2024

ANGAJĂM ASITENT DE PROGRAME

𝐂𝐚̆𝐮𝐭𝐚̆𝐦 𝐨𝐦 𝐜𝐮 𝐝𝐫𝐚𝐠 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐨𝐜𝐮𝐩𝐞 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞...
20 februarie 2024

ȘTIINȚESCU 4 – apel de proiecte

Fondul Științescu Galați continuă să inspire și să finanțeze inovația în...
28 noiembrie 2023

Vrem să dotăm laboratoare de știință în mediul rural.

În ultimii 8 ani, implicarea noastră constantă în dezvoltarea comunității locale...