REZULTATE CHESTIONAR MAPAREA COMUNITĂȚII

REZULTATE CHESTIONAR MAPAREA COMUNITĂȚII

Chestionarul propus în decembrie anul trecut de Fundația Comunitară Galați, a strâns un număr de 132 de răspunsuri ce au vizat patru mari domenii de interes: Educație, Sănătate, Social și Mediu. Gălățenii și-au exprimat opiniile și îngrijorările cu privire la problemele și nevoile orașului, la stilul de viață și viitorul Galațiului. O parte dintre ei au propus soluții pentru rezolvarea și prioritizarea problemelor și și-au manifestat interesul pentru implicarea în acțiuni de voluntariat sau de donație. Locuitorii cunosc în detaliu nevoile specifice ale Galațiului dar semnalează și neajunsuri sistemice ce afectează întreaga țară. 

În principiu, răspunsurile furnizate la categoria Educație s-au coagulat în jurul învățământului local, pregătirii cadrelor didactice și calitatea actului educațional, urmate de anacronismului întregului sistem educațional și lipsa de oportunități post absolvire. În ceea ce privește aspectul Social, au fost menționate clivajele economice între clasele sociale, comportamentele considerate antisociale și lipsa sentimentului de comunitate. Domeniul Sănătății este asociat cu starea și infrastructura spitalelor, cu lipsa investițiilor în aparatură medicală performantă și cu indiferența și lipsa de empatie a medicilor și cadrelor medicale. La categoria Mediu, au fost enunțate problemele generate de poluarea excesivă, lipsa reciclării selective și a educației pentru mediu și ecologie.


Cele mai ample și detaliate răspunsuri au fost oferite la secțiunile Educație și Sănătate, urmate de Mediu și Social, ceea ce semnalează un interes crescut față de problemele aferente dar și nevoia de implicare în acțiuni comunitare educaționale și de a dona pentru cauze sanitare. Așa cum a reieșit din ultima secțiune a chestionarului, întrebați dacă și cum ar ajuta, gălățenii ar prefera să devină voluntari în acțiuni de Mediu și în Educație și ar dona pentru Sănătate și Social, răspunsuri ce pot fi interpretate ținând cont de posibilitățile și limitările individuale și de responsabilitatea statului de a interveni, de a aloca fonduri și de a rezolva problemele considerate sistemice.

Mai multe detalii în documentul atașat.

Niciun comentariu

Postează.