Semimaraton

Semimaraton este un program de stimularea a filantropiei, prin care gălățenii și nu numai, contribuie pentru ca ideile și inițiativele de schimbare a unor alți gălățeni să devină realitate. În contextul unei competiții sportive de alergare, punem inimă pentru oraș, autodeterminare, generozitate. Locuitorii cu drag de Galați devin creatori ai orașului pe care să îl putem numi cu toții, acasă. Într-un efect de domino, inițiative individuale sau de micro comunități devin fantastice proiecte de comunitate.

Aflat la cea de-a VII-a editie, Semimaraton Galati este cel mai mare eveniment filantropic cu caracter sportiv din județ. Punem comunitatea în mişcare la propriu și la figurat activand următorul mecanism:

1. Organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă își înscriu cauzele
  2. Alergatorii aleg cauza pe care vor să o susțină alergând pentru ea
  3. Gălățenii care nu aleargă pot să susțină o cauză donând, se pot implica ca voluntari sau ambasadori.

♥ Semimaraton Galați, pentru că…

• Este cea mai vizibilă platformă locală de strângere de fonduri.
  • Unește, leagă prietenii, aduce împreună oameni de toate vârstele și din toate categoriile ca să se implice să schimbe în bine Galațiul.
  • Mobilizează către depășirea limitelor.
  • Susține transformarea comunității, implicând resursele și potențialul uman local (cetățeni, companii, instituții).

SEMIMARATON ÎN CIFRE

EDIȚII

7 ediții (2014 -2020)

Sumă totală în granturi acordate

233.225 lei

CAUZE FINANȚATE

Suporteri & donatori

MESAJE DESPRE „SEMIMARATON GALAȚI” CARE NE ÎNCURAJEAZĂ

M-am născut și trăit în Galați, nu mi-am dorit să trăiesc în altă parte, oricât am colindat prin lume. Participând la marile maratoane – New York, Paris, Tokyo, Monaco, Nagoya, Casablanca, etc., am visat întotdeauna la un eveniment de proporții comparabile la mine acasă… ați crescut frumos și veți mai crește

Alina Gherasim – sportivă de performanță, ambasador și alergător pentru cauza – ”O cale de acces pentru Lăbuș”

Expunerea oferită de acest eveniment ne-a ajutat sa punem bazele unei comunități de voluntari care participă activ la fiecare acțiune pe care o inițiem

Mihaela Alexandrescu, membru grup de inițiativă Grow Up Galați

Momente unice și remarcabile am trăit văzând emoțiile, bucuria și zâmbetele micuților cu autism la primul contact cu materialele achiziționate pentru Sala de Stimulare Senzorială. Datorită vouă, tuturor celor ce s-au alăturat cauzei, am făcut împreună un lucru atât de important pentru copii și un vis împlinit

Carmen Nimerincu, inițiator ”Aleargă alături de Family Hope Autism”

În fiecare an, de 6 ani, în centrul Galațiului se aleargă pentru ”mai bine”. Participanții aleargă pentru propria stare de bine, dar și pentru a strânge donații care să aducă șansă și speranță celor mai puțin norocoși decât ei.

Peste 30 de experți voluntari și-au donat priceperea pentru binele comun al Galațiului în ediția a III-a „8 ore peste program”. Evenimentul a fost o reușită a faptelor bune, în cifre și implicare, organizat de Fundația Comunitară Galați și Clubul OpenHub, cu susținerea mai multor antreprenori locali și a zeci de voluntari.

Pe scurt „8 ore peste program pentru o cauză bună” a însemnat: 8 cauze, 8 soluții, 35 de voluntari, 280 de ore de muncă – o noapte albă a faptelor bune, din 29 noiembrie 2018, până în zori.

Concret, în rezultate s-a obținut:

1. Asociația United Cristian Aid Bunul Samaritean – website și pliant de prezentare organizație
2. Asociația Pacienților din Galați– strategie campanie de informare și prevenție HIV
3. Asociația Zâmbet de copil Galați– logo și website
4. Asociația Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club„ Galați– website
5. Asociația “Se Poate și Altfel” – Prosalvita– Strategie de marketing
6. Education & Support Sphere– website
7. YMTS – Youth Movement for Tomorrow’s Society– strategie de marketing
8. Fundația Comunitară Galați – strategie comunicare online.

Dincolo de rezultatele concrete, “8 ore peste program”  este despre spirit de echipă și despre Galați. Relațiile care s-au creat între voluntari și organizații – sunt motorul principal al unei nopți transformative care exersează profesionalismul, generozitatea și încrederea în celalalt.