Soluții locale la provocări locale, în Brăila

Ce înseamnă programul de finanțare la Brăila

Fondul este un instrument de intervenție și responsabilizare socio-comunitară care își propune să finanțeze proiecte cu impact și relevanță ale organizațiilor non-profit.

La apelul de proiecte se pot înscrie grupuri de inițiativă, ONG-uri și instituții de învățământ, atât din Brăila, cât și din Galați, condiția fiind ca ideile de proiect să se adreseze comunității brăilene și să fie implementate acolo.

Deși acest fond impactează în mod direct aceste organizații, efectul semnificativ este dorit în comunitățile în care aceste organizații activează, producând schimbări dorite și așteptate de membrii respectivelor comunități, indiferent că aceste schimbări sunt mai mici sau mai mari.

Cine poate aplica

Grupuri de inițiativă

-Grupuri non-formale de minim 3 cetățeni care se unesc pentru un scop comun

-Organizații neguvernamentale

-ONG-uri locale din Galați și Brăila care activează în domeniile educație și mediu în orașul Brăila

-Instituții de învățământ

-Școli, grădinițe publice și private, centre educaționale, biblioteci, cluburi ale copiilor

Etapele programului

Propunere idei

Înscrierea proiectelor are loc în perioada 1 – 25 septembrie prin completarea formularului de înscriere. Echipa de fond va răspunde la întrebările venite de la comunitatea din Brăila în legătură cu modalitatea de completare a formularelor şi identificarea celor mai bune soluţii la nevoile educaţionale.

SelecȚie idei

Pe 28 septembrie – 9 octombrie, comitetul de jurizare a fondului va analiza şi evalua toate proiectele înscrise în concurs. Juriul va acorda note pentru: ➔ Impactul proiectului; ➔ Prezentarea și administrarea proiectului; ➔ Sustenabilitatea proiectului; ➔ Capacitatea instituţiei/organizației aplicante de a implementa proiectul.

Jurizare proiecte

Pe 10 octombrie vom anunţa în online lista proiectelor finanţate şi sumele acordate.

Implementare

Proiectele se vor implementa din octombrie 2020 până pe 15 martie 2021.

Raportare si comunicare rezultaTe

Raportarea financiară şi narativă a proiectelor se va realiza în primele două săptămâni după finalizarea activităţilor (15 – 31 martie 2021).

Buget

Fondul disponibil la Brăila pentru inițiative comunitare este de 50.000 euro

Group 324@2x

Ce fel de proiecte susținem

HUB-uri creative

Educație civică și comunitară

Revitalizarea cartierelor

Educaţie digitală

Colectare separată

Spații educative în aer liber

Zona Zero Deșeuri

Salutăm proiectele care pot fi crescute la o scară mai mare pentru mai mult impact, ușor transferabile și repetabile.

Căutăm inițiative mici și mari, deopotrivă, care au capacitatea de a influența grupuri extinse și chiar întregi comunități, precum:

• Proiecte de activare a spațiilor comunitare prin activități de învățare și joacă,pe termen lung
  • Inițiative ale comunităților de înființare a unor spații de lucru pe STEAM în care să desfășoare activități interdisciplinare
  • Proiecte de revitalizare/amenajare a unui spațiu verde/cartier, cu activarea comunității locale
  • Proiecte de promovare a identității cultural-istorice a unei comunități sau a unui cartier/zone din oraș
  • Elaborarea de programe non-formale pentru obținerea titlului de ”școală ecologică”, ”cartier verde” sau zona ”zero waste”
  • Proiecte de voluntariat de lungă durată, în cartier, care transformă copiii și tinerii din cartierele orașului Brăila din beneficiari ai programelor în implementatori

NU sunt de interes pentru Fond propunerile care nu se înscriu în valorile și obiectivele Programului, cum ar fi:

• Ateliere/ activități educaționale punctuale care nu au altă finalitate decât ocuparea timpului, cu excepția contextului în care acestea fac parte dintr-un program mai larg, care oferă alternativă la petrecerea timpului în medii nocive(ex. contexte violente/ abuzive, în stradă etc.
  • Exclusiv realizarea de platforme digitale
  • Activități punctuale de învățare care nu implică educabilul într-un program recurent de învățare
  • Conferințe, seminarii și ateliere pedagogice care nu urmăresc în mod activ aplicarea ulterioară a celor învățate.
  • Igienizări punctuale de spații neînsoțite de un program de educare a populației
  • Proiecte de dotare a școlilor/bibliotecilor cu echipamente/ tehnologie ne însoțite de un program de formare pentru utilizarea acestora și urmărirea aplicării în practică a celor învățate

Cum și unde aplici pentru Brăila

Înscrierea proiectului se va face prin completarea și transmiterea prin e-mail a următoarelor documente:

1. Formularul de aplicare
  2. Bugetul Proiectului
  3. Calendarul de activități
    + C.V.-ul coordonatorului de proiect

Formularul și anexele împreună cu cv-ul coordonatorului vor fi trimise la adresa Grant Managerului programului: irina@fundatiacomunitaragalati.ro. În 24h veți primi o confirmare a înregistrării complete a aplicației voastre. Dacă nu primiti o confirmare, vă rugăm să ne semnalați pe adresa de e-mail info@fundatiacomunitaragalati.ro sau să ne telefonați la numărul de telefon 0745/089060 în intervalul orar 10:00 – 17:00.

Pe lângă documentele menționate mai sus, în cazul persoanelor juridice, la momentul contractării se vor solicita și câteva documente adiționale. Mai multe detalii în ”Ghidul de finanțare”.

Documente de aplicare

Mai jos găsești toate documentele necesare pentru a înscrie un proiect. Descarcă și parcurge ghidul. După ce ți-ai clarificat detaliile proiectului, completează documentele formular, necesare aplicării.

Ghid de finanțare
Formularul de înscriere
Formular de buget
Calendar de activități